Vox
Política 13/12/2023

Vox castiga l'IBdona com a revenja per la postura del PP amb la reforma del Codi Penal

Els populars havien presentat una esmena per transferir una partida econòmica a l'entitat que la formació d'ultra dreta ha tombat

ARA Balears
1 min
Manuela Cañadas (Vox), Catalina Maria Salom (PP) i Agustí Buades (Vox) a la seu de l'IBdona, ahir dimecres.

PalmaVox ha votat aquest dimecres en contra d'una esmena del PP als pressuposts autonòmics per corregir un error tècnic i destinar 1,6 milions d'euros a l'IBdona per incrementar el pressupost de l'entitat, que té com a objectiu la lluita contra la violència masclista. Segons ha informat la formació d'extrema dreta, ho ha fet com a càstig a l'oposició del PP en el Congrés dels Diputats en relació amb una proposta de Santiago Abascal per tornar al Codi Penal anterior a la llei coneguda com 'només sí és sí'.

"Ens pensarem en què s'han d'utilitzar aquests 1,6 milions d'euros després d'aquesta votació", ha argumentat el diputat de Vox, Agustí Buades, qui ha lamentat que cap formació ha donat suport a la presa de consideració d'aquesta proposició de llei. En defensa de l'esmena, el diputat del PP Pedro Álvarez ha explicat que es tracta d'una esmena per corregir un error tècnic i traspassar més d'1,6 milions d'euros a la Secretaria de la Conselleria de Famílies a l'IBdona per incrementar-ne el pressupost.

La Comissió d'Hisenda i Pressupostos de la Cambra Autonòmica debat aquest dimecres els comptes de diverses conselleries. Cal recordar que aquest dimarts l'abstenció dels diputats de Vox va propiciar el rebuig a una vintena d'articles del projecte de pressupostos generals de la Comunitat per al 2024. En abstenir-se Vox, els vots a favor del PP no bastaven per contrarestar els vots en contra de l'esquerra. Amb tot, aquests articles podran tornar-se a votar en els plens d'aprovació definitiva dels pressupostos, la setmana vinent.

stats