Món taurí
Política 12/04/2024

Vox registrarà la setmana vinent la llei perquè els menors puguin anar a les corregudes de toros

Aquesta proposta s'ha retirat del decret d'emergència de l'habitatge, on s'havia inclòs inicialment

ARA Balears
1 min
Imatge de la darrera correguda de toros a Palma al 2017.

PalmaVox registrarà la setmana vinent la seva proposta de modificació de la Llei de regulació de les corregudes de toros per permetre l'entrada dels menors a les festes taurines. La modificació de la norma vigent des del 2017 es proposarà pel procediment de lectura única i comprendrà la modificació de l'article 12, que determina la prohibició de l'accés a menors de 18 anys. Malgrat això, es mantindrà l'obligació de mostrar una cartelleria que indiqui que l'espectacle pot ferir sensibilitats. El reglament del Parlament indica que en el procediment de lectura única, després de l'acord unànime de la junta de portaveus, implica la impossibilitat de presentar esmenes a la proposició.

Així ho han traslladat en un esmorzar informatiu els diputats de la formació al Parlament Idoia Ribas, Sergio Rodríguez i Agustín Buades, que han assenyalat que aquesta proposta s'ha retirat del decret d'emergència de l'habitatge, on s'havia inclòs inicialment, i que dimarts afronta la votació final com a projecte de llei. Després de la retirada, Vox s'abstindrà a la votació final del decret d'habitatge.

D'aquesta manera, se'n permetrà l'aprovació en virtut de l'acord d'investidura amb el PP, tot i no estar d'acord amb els plantejaments de la futura norma. Així, el partit ultradretà es desvincula de la proposta legislativa popular. Argumenten que no té el vistiplau d'alguns agents implicats, com els promotors, i insisteixen que no solucionarà els problemes d'accés a l'habitatge a les Balears.

Amb la modificació de l'autorització dels menors a les corregudes, es dona llum verda a un nou punt de l'acord d'investidura, el punt 42, de manera que ja se n'han impulsat més de la meitat.

stats