Política 28/08/2023

Vox celebra l'eliminació del català com a requisit a la sanitat: "Aquest despropòsit ja és història"

La formació d'extrema dreta s'atribueix la mesura que ha aprovat aquest dilluns el Consell de Govern

ARA Balears
2 min
La portaveu de Vox, Idoia Ribas, ha celebrat l'eliminació del requisit del català a la sanitat pública.

PalmaLa portaveu del grup parlamentari Vox, Idoia Ribas, ha celebrat aquest dilluns que el Govern hagi eliminat el requisit del català a la sanitat pública i ha assegurat que és "gràcies al fet que Vox ha exigit aquesta mesura de manera prioritària per acordar la formació de Govern". "Aquest despropòsit ja és història", ha dit en una roda de premsa que el partit d'extrema dreta ha convocat de manera urgent després que l'Executiu hagi anunciat el decret llei que fulmina la llengua pròpia en el sistema de salut. Segons Rivas, des que el català va tornar a ser requisit fa cinc anys, "la manca de personal s'ha cronificat i ni tan sols hi ha professionals suficients per atendre adequadament la població".

La portaveu d'extrema dreta s'ha mostrat satisfeta perquè el Govern "ja no és ostatge dels capricis dels separatistes i fanàtics que varen conduir aquesta comunitat a tenir un dèficit inacceptable de professionals de la salut". En aquesta línia, ha destacat que "el fanatisme lingüístic ja no té cabuda a les Balears" i que "Vox no impedirà amb arguments absurds la contractació de professionals, com és exigir un títol de català". "Que els sanitaris puguin incórrer en possibles errades de diagnòstic per la sobrecàrrega de treball i l'excés de pacients que han denunciat és culpa de les sectàries polítiques d'esquerres aplicades fins ara", ha afegit.

"Tots els professionals que han patit la discriminació lingüística a les Balears han de saber que l'època de la imposició i la injustícia ha finalitzat gràcies a l'acord que es va establir entre PP i Vox per formar Govern", ha continuat Ribas. D'altra banda, la diputada d'extrema dreta ha remarcat que el seu partit no oblida "els 1.700 aspirants a auxiliar administratiu que varen ser expulsats del borsí de feina per no tenir un títol de català", ni tampoc "els 2.500 zeladors que igualment varen ser expulsats mentre el Govern després havia d'establir excepcions al requisit del català per contractar infermeres".

La portaveu també ha assenyalat que les Balears "no són una destinació atractiva per als treballadors, amb l'habitatge pels niguls i la insularitat que no s'ha arribat a compensar mai". "A totes aquestes dificultats, l'anterior Govern hi afegia l'exigència del català", ha sentenciat.

El líder estatal de Vox, Santiago Abascal, també ha celebrat que s'hagi eliminat el requisit del català a la sanitat pública de les Illes, una mesura que considera beneficiosa per als espanyols. "Els pactes de les regions on Vox és present ja estan produint efectes beneficiosos per als espanyols", ha dit Abascal a les xarxes socials.

stats