Pressupostos
Política 20/12/2022

Vox abandona el debat de pressupostos després que Thomàs hagi tallat la intervenció de Campos

El president del Parlament ha exigit que la intervenció del líder del partit d'extrema dreta fos sobre els comptes públics i no sobre la reforma del Codi Penal

1 min
El portaveu de Vox, Jorge Campos

PalmaEls tres diputats de Vox i el diputat no adscrit, Maxo Benalal –afiliat al partit d'extrema dreta després de ser expulsat de Ciutadans–, han abandonat el ple del Parlament de pressupostos d'aquest dimarts després que el president de la Cambra, Vicenç Thomàs, n'hagi exigit al portaveu, Jorge Campos, que deixàs d'aprofitar el seu torn de paraula per atacar el govern espanyol per la reforma del Codi Penal i que se centràs en el debat sobre els comptes públics.

Thomàs ha advertit Campos en diverses ocasions que s'havia de centrar en els pressupostos autonòmics. A més, el portaveu d'extrema dreta ha excedit un minut el temps per intervenir. Una vegada que el president del Parlament ha optat per impedir que Campos continuàs, els diputats de l'extrema dreta han decidit abandonar la sala de plens.

Ara bé, cal recordar que Vox no ha presentat cap esmena parcial als comptes del Govern i que, com en anys anteriors, n'ha presentada una a la totalitat. "M'ha tallat constantment, no m'ha deixat continuar i, després d'instar-me a tornar a la qüestió, m'ha aturat el micro. És un insult als drets dels diputats", ha criticat Campos en haver sortit del ple, a més de qualificar el Parlament de "bolivarià". El portaveu de l'extrema dreta també ha anunciat que el seu partit no tornarà al ple fins demà, dimecres.

La portaveu parlamentària socialista, Pilar Costa, ha criticat l'acció de Vox afirmant que "cerquen qualsevol excusa per abandonar el Parlament quan hi ha sessions llargues". "Estam debatent els pressupostos i Vox no ha presentat ni una sola esmena", ha lamentat. A més, ha expressat que l'actitud de Thomàs "no podia ser més institucional ni educada".

stats