Política 03/05/2019

Què han votat els teus veïns? El 28-A a les Balears amb el màxim detall

Set mapes interactius permeten comprovar el percentatge de vot a cada secció censal al PSOE, Podem, Cs, el PP, Vox, Veus Progressistes i El Pi

Enric Borràs
1 min
Detall del vot a Veus Progressistes a Palma el 28-A

PalmaEls resultats de les eleccions del 28-A permeten fer tota mena d'anàlisis, alguns molt detallats, com el del vot per seccions censals. Tot seguit t'oferim set mapes –un per cadascun dels partits amb representació institucional a les Balears– on pots descobrir el percentatge de vot de cada formació en aquestes unitats administratives, les més petites possibles.

En aquests mapes es poden localitzar zones de Calvià, Llucmajor i Palma amb un percentatge de vot a Vox superior al 20% que dupliquen la mitjana del partit a les Balears; l'ampli suport a Cs amb més del 25% a barriades perifèriques de Palma, o l'èxit de Podem a Menorca, Formentera, el centre històric de Ciutat i diverses poblacions de la serra de Tramuntana.

Per llegir els mapes cal tenir en compte que els colors es marquen segons la intensitat de vot de cada partit, una formació amb un percentatge de vots baix pot tenir zones pintades amb la màxima intensitat que en un altre partit serien d'un color més tènue perquè ha arrossegat més sufragis. També cal tenir en compte que els mapes són més detallats –les seccions censals són més petites– en les zones urbanes, amb més densitat de població. Si cliques damunt una zona concreta, podràs veure a quin municipi correspon i el percentatge de vots que hi ha tret el partit en qüestió.

Vot al PSOE per seccions censals

Vot a Podem per seccions censals

Vot a Ciutadans per seccions censals

Vot al PP per seccions censals

Vot a Vox per seccions censals

Vot a Veus Progressistes per seccions censals

Vot a El Pi per seccions censals

stats