Eleccions
Política 10/12/2022

Podem vol convertir l'AETIB en una agència "que impulsi la diversificació econòmica" a les Balears

La formació es compromet a preparar una llei del dret a l'alimentació a les Illes si governa el 2023

ARA Balears
2 min
Podem vol reconvertir l'Aetib en una agència "que impulsi la diversificació econòmica" a les Balears.

PalmaPodem ha acordat aquest dissabte que inclourà la reconversió de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) en una agència "que impulsi la diversificació econòmica" en el seu programa electoral. Així ho ha anunciat el portaveu parlamentari, Alejandro López, després de les terceres jornades participatives d'elaboració del seu programa electoral per als comicis del mes de maig. A més, la formació es compromet a impulsar una llei del dret a l'alimentació a les Illes si governa el 2023.

"Com es va veure durant la pandèmia, dependre tant d'una economia de l'exterior i del sector turístic fa que les Balears tinguin una economia molt feble. Per això, creiem que si el principal sector econòmic de les Balears, el turístic, està consolidat i, a més, les competències estan transferides als consells insulars, no té sentit que el Govern tingui una Agència d'Estratègia Turística. El que ha de fer l'Executiu és fer passes decidides per diversificar l'economia", ha afegit.

D'aquesta manera, López defensa "la reconversió de l'AETIB en una agència que estudiï i vegi quins sectors té més sentit potenciar a les Balears, perquè tot l'esforç públic es dediqui a impulsar aquests sectors estratègics, amb l'objectiu que les Balears creixin cap a una economia més estable i sostenible, que garanteixi llocs de feina de qualitat".

Llei del Dret a l'Alimentació

D'altra banda, el director general d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural del Govern, Fernando Fernández, ha explicat que el programa electoral de Podem inclourà també el compromís d'impulsar una llei del dret a l'alimentació: "El sector agroalimentari ha passat per moments molt difícils aquesta legislatura, a causa de la pandèmia del covid i de la conseqüència de la guerra a Ucraïna".

En aquest sentit, Podem advoca per "fer una llei que estableixi l'alimentació com un fet polític total, que afecta la salut, l'economia i també el medi ambient i on es pugui incorporar tot l'espai del qual és la producció alimentària local als diferents aspectes de l'economia". Amb tot, Fernández ha apuntat que es tracta d'una proposta per "donar suport a la producció alimentària".

stats