Política 08/05/2018

Vidal afirma que els impulsors del MedSalt-2 “vesteixen d'estudis científics” la recerca de gas i petroli

El PP continua assegurant que està en contra de les prospeccions tot i que Madrid ha aprovat aquest projecte

Jaume Ribas
1 min
El conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, aquest dimarts al Parlament.

PalmaEl conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, ha afirmat aquest dimarts que els promotors del projecte de sondatges a les aigües de Balears Medsalt-2 “vesteixen d'estudis científics” el que realment és una recerca de gas i petroli.

El diputat del PP Antonio Gómez ha assegurat, en canvi, que el projecte que ha tramitat el govern espanyol és un estudi científic i de coneixement geològic. Vidal ha detallat que la documentació de la iniciativa científica menciona aquest interès petrolier que podria haver-hi darrere el projecte.

El conseller Vidal ha recordat que el mètode per dur a terme aquests sondatges és l'ús de canons d'aire comprimit, que suposa un “fort impacte ambiental” per a la fauna marina, com han assenyalat els tècnics ambientals tant de Balears com dels organismes estatals.

A més, el conseller ha acusat el PP d'haver canviat de parer sobre les prospeccions al mar de Balears i ha demanat al diputat del partit, Antonio Gómez, “per què han canviat la seva posició”, ja que els conservadors s'han mostrat contraris a projectes similars al Medsalt-2.

Gómez ha demanat “menys hipocresia i més respecte a la veritat”. Ha recordat que durant els set anys de govern del PP a Espanya s'han frenat els projectes de prospecció i ha insistit: “El PP està en contra de les prospeccions petrolieres a les nostres costes”.

stats