Congrés
Política 04/09/2023

Vidal, el primer diputat sobiranista de les Illes al Congrés, serà portaveu adjunt de Sumar

"Al servei d'una Mallorca, una Menorca, una Eivissa i una Formentera justes, verdes, feministes i sobiranes"

ARA Balears
1 min
El diputat de Sumar MÉS, Vicenç Vidal

PalmaEl diputat de Sumar MÉS, Vicenç Vidal, ha anunciat aquest dilluns que serà portaveu adjunt del Grup Plurinacional Sumar al Congrés. Compartirà el càrrec de manera rotatòria amb Jorge Pueyo. "Al servei d'una Mallorca, una Menorca, una Eivissa i una Formentera justes, verdes, feministes i sobiranes", ha expressat mitjançant una piulada.

Sumar ha formalitzat aquest dilluns el repartiment dels portaveus adjunts del grup parlamentari que recauen a En Comú Podem (Aina Vidal), Compromís (Àgueda Micó) i el diputat de la Chunta aragonesista Jorge Pueyo. La portaveu parlamentària és la gallega Marta Lois.

La composició del grup després de les eleccions del 23-J estava marcada pels equilibris entre les vuit formacions que formen la confluència, on Sumar té deu diputats, mentre que EU, Podem i En Comú en disposen de cinc cadascun. Alhora, Compromís té dos parlamentaris, dos més per a Más País-Más Madrid, un per a la Chunta i MÉS, recull Europa Press.

Cal recordar que amb Vidal, per primera vegada en la història democràtica de les Balears, hi ha un diputat sobiranista representant les Illes al Congrés dels Diputats. Vidal ocupa un escó a Madrid aquesta legislatura després d'haver passat els darrers anys al Senat.

stats