Política 19/03/2024

Vicenç Vidal: "És trist que el PSOE voti en contra de la limitació de compravenda d'habitatge per part de no residents a les Balears"

Assegura que es una mesura necessària per solucionar els problemes d'accés que es viuen a l'Arxipèlag

ARA Balears
2 min
El diputat de MÉS Vicenç Vidal al Congrés

PalmaEl diputat de Sumar Més al Congrés dels Diputats Vicenç Vidal ha donat suport a la comissió d'habitatge a una moció reclamant la regulació de la compravenda d'habitatge a les Illes Balears, amb l'objectiu d'actuar i prendre mesures urgents i reals per solucionar els problemes d'accés a l'habitatge que es viuen en l'actualitat a l'Arxipèlag. La moció a la qual ha donat suport Vidal va ser presentada per Podem, però està inspirada en la que ell va impulsar al Senat durant la legislatura 2019-2023.

Vidal ha defensat que es limiti l'adquisició de propietats immobiliàries per part de no residents a les Balears posant com a exemple casos com les illes Aland, a Finlàndia, i que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea afirma que les restriccions poden estar justificades per raons legítimes d'interès general. El diputat de MÉS per Mallorca i Més per Menorca adscrit al Grup Plurinacional Sumar ha destacat que les Illes Balears són líders a l'Estat en la proporció d'habitatges comprats per part d'estrangers i que això ha provocat (entre altres factors) l'augment del preu del metre quadrat un 50% des de 2010. En aquest sentit, el diputat balear ha recordat que, segons els darrers estudis, a l'Arxipèlag "es necessiten 16,8 anys de sou íntegre per comprar un habitatge a les Illes Balears, el doble que a l'Estat", i que "el jovent no s'emancipa, de mitjana, fins als 30 anys".

D'altra banda, Vidal ha criticat l'actitud del PSOE i ha assegurat que "és trist que trenquin el consens progressista en reclamar la limitació votant-hi en contra". En aquest sentit, ha criticat que, "com sempre", els socialistes "defensin una posició a les Illes Balears i una altra a Madrid". A més, també ha defensat que el vot negatiu del PP "constata que la dreta, que ara governa a les Balears, no vol solucionar la qüestió de l'habitatge".

stats