Política 20/03/2021

Vicenç Vidal, "indignat" amb el "deplorable" control de vols internacionals de Sanitat Exterior a les Balears

El senador critica que controli només aleatòriament la PCR obligatòria que s'exigeix a tots els passatgers de vols internacionals que aterren a les Illes

ARA Balears
1 min
Vicenç Vidal

El senador Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca, s'ha mostrat "absolutament indignat" pel fet que Sanitat Exterior, de competència estatal, controli "només de manera aleatòria la PCR suposadament obligatòria que s'exigeix a tots els passatgers de vols internacionals que aterren a les Illes Balears". L'ecosobiranista valora molt positivament el control mitjançant codis QR que es fa "als vols de procedència estatal que arriben a les Illes"; un control del qual s'encarrega la sanitat autonòmica i que Vidal considera "exhaustiu i correcte". Ara bé, "no pot dir-se el mateix del control de vols internacionals que realitza Sanitat Exterior, que és deplorable"

"Amb les vides i la salut de la ciutadania de les Balears no s'hi juga", ha recordat Vicenç Vidal a la ministra espanyola de Salut, Carolina Darias. En opinió del senador, fa falta un "control ferri per validar que tot ciutadà amb passaport no espanyol que baixi d'un avió a les Illes Balears porti una PCR negativa". Vidal considera "al·lucinant" que durant mesos "Madrid hagi fet veure que exigia a tots els visitants estrangers proves negatives quan, en realitat, el control real era totalment ineficient".

stats