Eleccions catalanes
Política 18/04/2024

Valtònyc sobre Puigdemont: "Mai m'ha incomodat donar-li suport, malgrat que no compartim idees"

El raper ha assenyalat que Puigdemont no sabia que s'hi havia adherit al manifest i que mai li va demanar que ho fes

ARA Balears
1 min
Puigdemont i Valtonyc

PalmaEl raper mallorquí Valtònyc ha explicat aquest dijous els motius que l'han portat a signar un manifest que dona suport a la llista del candidat de Junts per Catalunya a la presidència a les pròximes eleccions del 12 de maig. En un fil publicat a través de la xarxa social X, Valtònyc assegura que ell mateix va desaconsellar a Puigdemont que es presentàs a la reelecció: "Tant de bo no topi dues vegades amb la mateixa pedra".

Cal recordar que el raper, que es va haver d'exiliar a Bèlgica arran d'una sentència de l'Audiència Nacional que el condemnava a tres anys i mig de presó, ha estat una de les 200 persones conegudes que han donat suport a la llista encapçalada per Puigdemont. Amb tot, Valtònyc ha volgut donar-ne explicacions a través del seu perfil d'X. "Quan Puigdemont em va dir que pensava presentar-se com a candidat, li vaig dir que no ho fes", apunta. "A parer meu, ja havia fet prou per la causa catalana", diu Valtònyc, i li va recomanar que "visqués amb tranquil·litat una vegada arribada l'amnistia i que tanmateix segurament no guanyaria", continua. Amb tot, el raper mallorquí apunta que no va aconseguir convèncer-lo

"Ell va començar una feina i ell està segur que la pot acabar", assenyala. "No compartim la manera, però sí l'objectiu", reconeix Valtònyc. Finalment, ha explicat que Puigdemont no sabia que Josep Valtònyc s'havia adherit al manifest: "Ni tampoc m’ho va demanar mai, ja que em va arribar i vaig acceptar-ho totalment per una altra via".

stats