Exili
Política 03/10/2023

Valtonyc vol que MÉS l'inclogui a l'amnistia per investir Pedro Sánchez

El portaveu de la formació ha evitat mencionar si votarà o no a favor del president del govern espanyol en funcions

ARA Balears
1 min
El raper Josep Valtònyc i Lluís Apesteguia

PalmaEl raper mallorquí Josep Arenas, conegut popularment com a Valtonyc, ha instat MÉS per Mallorca a demanar el seu retorn de l'exili a canvi del seu vot favorable a la investidura de Pedro Sánchez. La petició del cantant s'ha produït en resposta a una publicació a Twitter (X) del portaveu de MÉS, Lluís Apesteguia, qui lamentava que Esquerra Republicana i Junts per Catalunya "no volen" fer encaixar els casos de Josep Valtonyc i Pablo Hasél a una possible amnistia sobre el Procés.

A això, Josep Arenas ha recordat al portaveu sobiranista que la seva formació també té un diputat al Congrés dels Diputats i, per tant, també podrien "moure fitxa" per fer possible el seu retorn a Mallorca, d'on va haver de partir ara fa cinc anys per evitar la condemna de 3 anys i mig de presó.

"Lluís, gràcies pel tuit però vosaltres també teniu el diputat Vicenç Vidal al Congrés de Diputats i Pedro Sánchez també necessita el vostre vot per governar. Per què regaleu el vot i no demaneu el meu retorn a canvi?", ha piulat el raper en resposta a Lluís Apesteguia. Per la seva banda, el portaveu del partit ha evitat fer referència a la votació o no de la investidura de Pedro Sánchez a canvi d'exigir el seu retorn, però ha assegurat que "cap d'ells s'oblida del seu cas" i que faran feina perquè Valtonyc pugui tornar.

stats