Política 13/05/2019

Unides Podem promet implantar el sistema de dipòsit, devolució i retorn d'envasos

Yllanes: "Si torna a guanyar la dreta, tornarà a omplir les Illes de fems, i no només en sentit literal"

Maria Fuster
2 min
Unides Podem promet implantar el sistema de dipòsit, devolució i retorn d'envasos

PalmaEls candidats al Parlament i al Consell de Mallorca de Podem, Juan Pedro Yllanes i Aurora Ribot, han explicat aquest dilluns al mercat de Manacor que una de les principals mesures, si governen, serà impulsar la implantació del sistema de dipòsit, devolució i retorn d'envasos. Yllanes ha dit que la seva formació no fa negocis amb les multinacionals del plàstic. "No volem continuar fomentant la cultura dels plàstics d'un sòl ús, no com altres partits".

Yllanes ha vaticinat que "si torna a guanyar la dreta a les Illes, les tornarà a omplir de fems, i no només en sentit literal", i que posar la vida al centre també implica preocupar-nos pel medi ambient, i més en un territori tan fràgil i finit com les Illes Balears.

La iniciativa, segons asseguren, serà possible gràcies a la Llei de residus aprovada enguany al Parlament i que també recull el Pla director sectorial de residus no perillosos de Mallorca. En aquest sentit, Ribot ha recordat la bona feina i les grans passes per capgirar la gestió de residus que s'han duit a terme aquesta legislatura i que per això a partir d'ara "continuarem potenciant la matèria orgànica per tancar el cercle i apostarem per la implantació del sistema de dipòsit, devolució i retorn". Ribot també ha comentat que aquest sistema és "el que feien servir les nostres mares i padrines, quan duien una botella i els donaven uns cèntims".

D'altra banda, Andrea Ortiz ha destacat la importància de posar en marxa un govern d'esquerres a Manacor per aconseguir un canvi de mentalitat que permeti sortir de tants d'anys de dominació de dretes i ha afegit que "el sistema de dipòsit, devolució i retorn és un sistema molt positiu que molts encara recordam. Simplement cal tornar a uns hàbits que no s'haurien d'haver perdut".

stats