Política 01/06/2023

UGT avisa el nou govern: "No acceptarem que es repeteixin els atacs al català ni als docents"

El sindicat recorda que, a partir de setembre, han d'entrar en vigor mesures de l'Acord Marc com la carrera professional o les baixes retribuïdes, i espera que es respectin

ARA Balears
1 min
Infants en una escola de Palma.

PalmaUGT Ensenyament “vetllarà perquè el nou govern complexi l’Acord Marc educatiu, i no acceptarà que es repeteixin els atacs, ni a la llengua catalana ni als docents”, explica el sindicat en un comunicat. UGT considera que el canvi al Consolat de Mar “no hauria de suposar cap mena de modificació dels acords signats entre la Conselleria d’Educació i els representants a la Mesa Sectorial”, afegeixen.

El sindicat recorda que el passat 10 de març es varen reunir amb Marga Prohens, guanyadora de les eleccions autonòmiques del 28-M. En el marc de la trobada, “se li van fer arribar les reivindicacions dels docents, i entenem que s’actuarà amb responsabilitat i memòria”, afegeix. L’Acord Marc estipula fins a 36 mesures que s’han d’executar en els pròxims quatre anys. Algunes d’aquestes s’han d’aplicar a partir del mes de setembre. Es tracta de millores com la implantació de la carrera professional (ja negociada amb Educació), la despenalització de les baixes laborals inferiors a cinc dies i la reducció de les hores lectives.

Per altra banda, davant la possibilitat que la Conselleria d’Educació quedi en mans de Vox, UGT té clara la seva posició. “No entendríem que la gestió i la responsabilitat de dirigir la Conselleria d’Educació recaigués en aquells que s’han quedat a calumniar, a dubtar de la professionalitat i a faltar al respecte als treballadors i treballadores de l’ensenyament públic”, assenyala UGT.

stats