Política 12/11/2013

El TSJ valencià rebutja suspendre cautelarment el decret llei aprovat per nomenar nous consellers de RTVV

La sala entén que no concorren els requisits per adoptar la mesura cautelar sense escoltar les al·legacions de la Generalitat Valenciana

Acn
1 min

VALÈNCIALa secció cinquena de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià ha desestimat la petició cursada per Compromís de suspendre de manera urgent el decret llei d'Alberto Fabra en què nomenava nous consellers i director general de RTVV. La sala entén que no concorren els requisits per adoptar la mesura cautelar sense escoltar les dues parts i emplaça la Generalitat Valenciana perquè faci al·legacions en el termini de dos dies.

Segons han explicat fonts del TSJ, en els pròxims dies, un cop escoltades les dues parts, la sala decidirà si procedeix a suspendre els nomenaments de manera cautelar fins que el tribunal resolgui la qüestió de fons del recurs contenciós administratiu.

A més, el grup Compromís va presentar dissabte passat al jutjat de guàrdia una denúncia per la via penal contra el govern de Fabra per prevaricació en el decret llei formulat d'urgència per modificar la llei de l'Estatut de RTVV i nomenar nous consellers i director general de l'ens abans de passar per les Corts Valencianes.

Segons la denúncia, el Consell havia designat nous consellers sense que el traspàs de poders s'hagués fet a la junta general, constituïda pel consell de liquidació de RTVV, un fet que fa que aquest òrgan sigui incompetent.

stats