Política 07/09/2023

Truyol critica l'urbanisme a la carta del PP de Martínez que permet l'hotel de Puntiró

"Són aberracions amb nom i cognoms: Jaime Martínez, exconseller, exdirector i actual batle de Palma", denuncia la coordinadora de MÉS per Palma

ARA Balears
1 min
El golf de Puntiró.

PalmaLa portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol, ha criticat la "claríssima mostra d'urbanisme a la carta" que fa el PP en haver donat llum verda, al cap de pocs mesos d'haver començat el mandat dels populars a Cort, a l'hotel lligat al camp de golf de Puntiró, un projecte que "és una aberració turística del PP", ja que projecta la seva construcció en terrenys classificats com a rústics.

En declaracions a l'ARA Balears, l'ecosobiranista assenyala que hi ha "massa casualitats", perquè la normativa que inicialment va permetre "aquesta aberració turística" va ser la Llei turística del 2012, quan Carlos Delgado era conseller de Turisme i Jaime Martínez el seu director general durant el Govern Bauzá. "Delgado va dimitir a mitjan legislatura i va ser substituït per Martínez, l'actual batle de Palma", diu.

Truyol recorda que en aquesta llei del 2012 hi havia una disposició addicional, que va ser derogada el 2017 amb Biel Barceló com a conseller de Turisme, que parla explícitament de permetre hotels en sòl rústic i parla també de camps de golf. "Ningú de fora de les Balears entendria que hi hagi normes que estableixin excepcions per fer hotels en rústic i que estiguin vinculats a camps de golf", diu. "Són aberracions amb nom i cognoms: Jaime Martínez, exconseller, exdirector i actual alcalde de Palma", carrega.

El regidor d'Urbanisme, Habitatge i Projectes Estratègics de Cort, Óscar Fidalgo, ho va anunciar aquest dimarts, després que la gerència d'Urbanisme aprovàs, com a vuitè punt, concedir el permís perquè l'hotel de cinc estrelles pugui iniciar l'activitat. "Es tracta d'una llicència d'activitats presentada el 2019, amb un projecte d'obres aprovat el març del 2022 per l'anterior equip de govern", va explicar Fidalgo.

stats