Política 25/03/2019

Podem treu pit per les 68 lleis aprovades aquesta legislatura

El partit ha fet un balanç positiu un dia abans del darrer ple parlamentari

Sabrina Vidal
2 min
Podem treu pit de les 68 lleis aprovades aquesta legislatura

PalmaEl grup parlamentari Podem Illes Balears ha destacat l'ampli consens amb el qual s'han aprovat moltes de les 68 lleis que s'hantirat endavant durant aquesta legislatura (i que inclouen les dues que es votaran dimarts). “Moltes amb un consens important, altres amb unanimitat i recordam les que promouen la societat civil: la d'habitatge, amb el suport de la PAH; la dels consells escolars i residus amb aportacions de plataformes; la de memòria històrica, la de protecció per a les persones LGTBI; la d'igualtat, a la qual ara hi ha partits que s'oposen...”, ha explicat el portaveu de la formació en el Parlament, Alberto Jarabo.

És la primera legislatura en què Podem ha estat a les institucions (tot i que no en el Govern balear, al qual ha donat suport des de fora). “Es pot fer més, podem ampliar la participació de la societat”, ha dit. També ha fet un incís per demostrar que “hi ha possibilitat de governar entre partits diferents. Malgrat les discrepàncies hi ha hagut entesa”, ha afegit.

Entre els deures que deixen pendents hi ha el Pacte per l'educació 0-3 anys. “Hem d'esperar que tots els partits estiguin a l'altura”, ha afegit.

Jarabo ja ha encarat la darrera roda de premsa en seu parlamentària amb un to preelectoral i ha recordat el retorn del líder del seu partit, Pablo Iglesias, en un acte amb representants del partit d'arreu de l'Estat a Madrid. “Va ser un acte de renovació de forces, una retrobada en què es marcaren les línies de campanya” d'unes eleccions que, ha dit, seran “importants per avançar o tornar al fosc passat”. En aquest sentit, Jarabo ha assenyalat “la foto de Colom” amb el PP, Ciutadans i Vox com “la representació de les elits poderoses que amenacen la nostra convivència”, i s'ha mostrat preocupat perquè el PSOE “estigui disposat de nou a pactar amb Ciutadans”.

stats