Vox
Política 12/04/2024

Tres diputats díscols de Vox creen una associació al marge del partit

L'entitat es diu Avanza en Libertad i vol promoure la unitat d'Espanya

ARA Balears
2 min
Els diputats de Vox, Sergio Rodríguez, i Idoia Ribas.

PalmaTres dels diputats díscols de Vox, Idoia Ribas, Sergio Rodríguez i Agustín Buades, han creat una associació al marge del partit amb el nom Avanza en Libertad. En un esmorzar informatiu, recollit per Efe, han assegurat que tenen bona sintonia amb la direcció estatal del partit i han negat que aquesta organització neixi de les discrepàncies que varen dur el grup parlamentari al límit de trencar-se fa unes setmanes. Una crisi que finalment es va reconduir, però sense aconseguir superar les tensions internes entre els fidels a la direcció estatal i els rebels.

Els tres diputats que han impulsat l'associació ostenten els principals càrrecs de Vox en el grup parlamentari (com a portaveu, portaveu adjunt i president del grup, respectivament). Tots tres han explicitat que volen continuar a Vox i han donat per tancada la crisi, que va provocar expulsions i amenaces creuades entre els parlamentaris i l'executiva després que els díscols intentassin apartar Gabriel Le Senne com a president del Parlament. Finalment, la situació es va reconduir quan els díscols varen renunciar a les seves pretensions després de saber que, si insistien en el seu objectiu, probablement la presidència de la Cambra aniria a parar a Vox.

"Estam en la mateix sintonia que Madrid", ha assegurat Ribas, que ha assegurat que Vox "no és una prioritat, sinó una eina" per canviar la societat. Tot i això, ha deixat la porta oberta a abandonar el partit si l'activitat d'aquesta nova associació fos massa exigent com per compaginar-la amb la seva tasca al Parlament. De moment, els tres diputats són els únics que formen part de l'associació, sense ànim de lucre, que té entre els seus objectius promoure la unitat d'Espanya, els valors democràtics i l'"imperi" de la llei, el dret a la vida, la separació de poders i la protecció de la vida.

stats