Catalunya
Política 13/07/2022

Torra: "Les Balears no poden ser sostenibles amb un 15% del PIB d'espoli fiscal"

L'expresident de la Generalitat ha presentat aquest dimecres a Palma el seu llibre 'Les hores incertes'

2 min
Torra i Soler en la presentació del llibre a Can Alcover

PalmaL'expresident de la Generalitat Quim Torra ha presentat aquest dimecres a Can Alcover, a Palma, el segon volum del seu Dietari de Canonges, titulat Les hores incertes (Símbol editors, 2022), un acte organitzat per la llibreria Quart Creixent. "Amb un 15% del PIB d'espoli fiscal és impossible que les Balears siguin sostenibles", ha afirmat en la presentació acompanyat de l'expresident del Govern illenc Cristòfol Soler.

El llibre tracta com va viure Torra la gestió de la pandèmia entre l'executiu estatal i la Generalitat. "És la perplexitat de ser president d'un país d'on no pots prendre les decisions", ha destacat, referint-se al fet que amb l'estat d'alarma les competències d'Interior i Mobilitat van recaure en l'Estat. L'expresident català ha arribat a titllar l'estat d'alarma com un "155 sanitari", i les reunions setmanals entre presidents autonòmics i el cap del govern, Pedro Sánchez, com a trobades "on no es posava res en comú".

D'altra banda, amb la qüestió de l'espionatge a més de 60 individus relacionats amb l'independentisme amb el programa Pegasus, Torra ha criticat que "no ha passat res", i també el fet que l'actual president de la Generalitat, Pere Aragonès, es reuneixi aquest divendres amb Sánchez a Madrid. "De la taula de diàleg no es pot esperar res més que bullir el relat, és una estratègia que ens va fatal", ha detallat. "Els catalans patim unes humiliacions que cap altre poble pateix", ha lamentat.

Per part seva, Soler ha mostrat complicitat amb Torra, "un dels presidents de la Generalitat que més vegades ha vingut a Mallorca". Així mateix, l'expresident balear ha criticat la cogovernança que va instaurar Sánchez amb l'inici de la pandèmia, "que no és res més que la seva governança". Soler ha afirmat que el Govern balear, quan Torra va visitar Mallorca el febrer de 2019, "no va fer gaire bona cara pel pànic del contagi del Procés català".

stats