Política 24/01/2016

Israel impedeix l'entrada al país a Teresa Forcades en considerar-la "perillosa"

La monja benedictina va passar la nit de divendres a dissabte retinguda en una dependència de l'aeroport

Ara
1 min
TERESA FORCADES: "Si les dones  de l'Església volguéssim, això canviaria en 24 hores"

BarcelonaLa fundadora de Procés Constituent, la monja benedictina Teresa Forcades, no ha pogut entrar a Israel, on havia d'impartir lliçons sobre la Trinitat a la Facultat de Teologia de l’abadia benedictina de la Dormició, a Jerusalem, durant 15 dies. Montserrat Vinyes, l’abadessa emèrita del Monestir de Sant Benet de Montserrat, que acompanyava Forcades, sí que ha pogut entrar al país.

Forcades ha estat repatriada després de ser escorcollada i interrogada, i d'haver passat la nit del 22 al 23 de gener retinguda en una dependència de l'aeroport. Segons el comunicat emès per l'entorn de la religiosa, ni els funcionaris del departament d'immigració ni els de seguretat li han donat cap explicació, però l'han avisat que la seva presència a Israel "era considerada perillosa".

En l’interrogatori li han preguntat per la seva participació a la Flotilla de la Llibertat, que tenia l'objectiu de navegar cap a Gaza per trencar el bloqueig imposat per Israel en aquest territori, el passat mes de juliol. Quatre embarcacions amb una cinquantena de persones, entre les quals una eurodiputada del BNG i una de Podem, van navegar en aigües internacionals cap a Gaza fins que van ser interceptades.

Forcades va haver de deixar l'embarcació on anava per una indisposició, poques hores després de començar el viatge, i ja havia viatjat de retorn a Catalunya procedent de l'illa de Creta quan l'exèrcit israelià va interceptar la flotilla. En una expedició anterior, l'any 2010, 10 persones van morir quan la marina d'Israel va assaltar la Flotilla en aigües internacionals.

stats