JUDICIAL
Política 01/06/2015

Tania Sánchez, imputada per malversació i tràfic d'influències

L'excandidata d'IU a la Comunitat de Madrid ha estat imputada juntament amb l'alcalde de Rivas i altres persones arran d'una querella del PP

Europa Press
2 min
Convocatòria per Madrid, la plataforma que lidera Tania Sánchez, 
 No podrà fer coalició amb Podem.

MadridL’exdirigent d’IU i ara impulsora de Convocatòria per Madrid, Tania Sánchez, ha sigut imputada per delictes contra l’administració pública, malversació i tràfic d’influències. El jutjat d’instrucció número 6 d’Arganda del Rey l’ha citada a declarar el 23 de juny, el mateix dia que al seu germà, Héctor Sánchez, i al seu pare i regidor d’Esports de Rivas-Vaciamadrid, Raúl Sánchez. El dia abans hauran declarat l’alcalde en funcions del municipi i dues funcionàries locals. La querella la va presentar el PP davant del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, que es va declarar incompetent davant la pèrdua de l’aforament de Tania Sánchez en renunciar a l’acta a l’Assemblea de Madrid al febrer, quan va abandonar IU.

En concret, se l’acusa de participar en un “entramat criminal continuat en el temps” per “beneficiar amics i familiars”. Els implicats haurien dissenyat una “trama” encarregada que hi hagués una “adjudicació sistemàtica de contractes públics” a favor de la cooperativa Aúpa, de la qual era administrador únic Héctor Sánchez i de la qual també van ser fundadores les dues funcionàries imputades. Tania Sánchez va ser regidora de Serveis a la Ciutadania a Rivas i membre del govern local entre el 2007 i el 2011, tot i que va defensar que desconeixia la implicació del seu germà en la cooperativa, que va rebre prop d’1,2 milions en contractes públics entre el 2002 i el 2008.

Així mateix, l’acusació també fa referència a la concessió de contractes d’escoles de tenis de l’Ajuntament a un mateix administrador que representava diverses empreses, l’apoderat o copropietari de les quals era un tècnic municipal. Tania Sánchez va dir que només es tractava d’una irregularitat administrativa.

Aquest cas esquitxa l’exdirigent d’IU en un moment tendre de Convocatòria per Madrid, una formació que ha situat membres a les llistes de Podem a la Comunitat de Madrid. Sánchez no descartava implicar-s’hi a les estatals de la tardor, però la imputació l’hi dificultarà. “La querella respon a un interès polític del PP per desacreditar-me i no té cap fonament”, va declarar poc després de conèixer la imputació.

stats