Llei trans
Política 09/02/2023

Susanna Moll trenca la disciplina de vot del PSOE al Senat per no donar suport a la llei trans

La senadora socialista per les Balears s'enfronta, com ha succeït amb Carmen Calvo, a la multa màxima que preveu el reglament intern

ARA Balears
1 min
Els senadors Susanna Moll i Cosme Bonet

PalmaLa senadora del PSOE per les Balears, Susanna Moll, va trencar aquest dimarts la disciplina de vot del partit en la votació a la Cambra Alta de la llei trans. Moll s'hi va posicionar en contra i, segons han informat a Europa Press fonts socialistes, no va ser un error, per la qual cosa se li aplicarà el reglament intern del partit.

Succeeix que el mateix dia que la llei sorgida del Ministeri d'Igualtat tirava endavant en el Senat, amb el vot en contra de Moll, es feia públic el càstig del PSOE a l'exvicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo. En la tramitació de la llei en el Congrés, la diputada es va abstenir per mostrar el seu malestar amb la normativa, i el partit li ha imposat la multa màxima de 600 euros. Ara, la senadora illenca s'enfronta també a una possible sanció.

El passat desembre el PSOE va presentar a la Cambra Baixa diverses esmenes per modificar el contingut d'alguns dels punts més criticats per Calvo, com l'autodeterminació del gènere dels menors. Finalment, la formació va votar a favor del text en el Congrés, amb l'abstenció de Calvo, així com en el Senat, amb el vot en contra de Moll. A més del de la senadora, la llei trans va comptar amb els vots en contra de PP i Vox.

stats