Política 11/02/2022

Susana Mora diu que la nova llei turística "menorquinitzarà" les Balears

Defensa el model de l'illa, compatible amb un turisme de qualitat i que posa en valor l'experiència del visitant

Iván Martín
2 min
Susana Mora es la presidenta del Consell de Menorca.

MAÓLa presidenta del Consell de Menorca considera que la nova llei turística de les Balears "menorquinitzarà" la resta d'illes per l'aposta decidida per la qualitat. En aquest sentit, Mora ha reivindicat una de les banderes per les quals Menorca s'ha diferenciat de la resta de l'arxipèlag: "Des de fa anys tenim l'estigma que no volem turisme, perquè a diferència d'altres illes gaudim d'un creixement més sostingut per prioritzar el territori com a eix social i econòmic". I ha afegit: "En aquests moments, tothom vol ser Menorca i tenir un model sostenible, quan des d'aquí fa anys que lluitam contra lleis turístiques que desenvolupaven el nostre territori".

D'altra banda, Mora ha defensat el model de l'illa, compatible amb un turisme de qualitat i que posa en valor l'experiència del visitant: "Sempre hem tingut clar que volíem decidir des de Menorca com créixer en tots els aspectes, i la covid-19 ha posat damunt la taula la necessitat de fer front a un canvi d'hàbits i climàtic". A més, la presidenta del Consell ha especificat els aspectes que haurien de replantejar-se les institucions amb vista al futur: "És imprescindible a les nostres illes la gestió de l'aigua, els recursos energètics i mediambientals". Mora ha fet una crida a aprofitar "el que tenim" i s'ha compromès a ajudar el sector turístic: "Els ajudarem a rehabilitar i modernitzar-se".

Finalment, Susana Mora ha minimitzat la repercussió del bloqueig de les places turístiques a Menorca: "El creixement de l'illa sempre ha anat relacionat amb el desenvolupament territorial, per aquest motiu mai hem tingut una borsa i hem acotat on volem les places. Vol Menorca un límit de places en aquests moments? Hem arribat a aquest límit? Si hi arribam, com ho gestionam?".

stats