Política 04/07/2017

El Suprem arxiva la denúncia d'Homs contra Rajoy per desobediència al TC

L'exconseller va fer servir la seva condemna com a argument que Rajoy també havia desobeït

Dani Sánchez Ugart
1 min
El portaveu del PDECat a Madrid, Francesc Homs

MadridLa sala segona del Tribunal Suprem ha rebutjat tramitar la denúncia de l'exdiputat del PDECat al Congrés Francesc Homs, inhabilitat pel mateix tribunal, contra Mariano Rajoy per desobediència al Tribunal Constitucional (TC). Homs acusava dels delictes de desobediència i prevaricació el president espanyol per negar-se a acatar dues sentències del TC, asseverant que els mateixos arguments amb els quals se'l va condemnar a ell es podien aplicar a Rajoy amb l'incompliment de les sentències que li donaven la raó a la Generalitat en la competència amb beques, i en la competència per repartir el 0,7% social de l'IRPF.

Homs havia fet servir els arguments de la fiscalia per rebutjar la seva denúncia en la seva defensa, i va continuar després el procediment contra Rajoy afegint la doctrina del Suprem en la seva condemna, quan va establir que per cometre el delicte de desobediència no era necessari un requeriment o apercebiment exprés a l'acusat, ni tampoc la reiteració.

La interlocutòria del jutge subratlla que "la falta de precisió sobre quins serien els càrrecs governamentals o judicials, o membres del ministeri fiscal, així com les suposades conductes que se'ls imputen més enllà de la suposada negativa general a acatar les sentències del TC, impedeix qualsevol anàlisi sobre si aquestes conductes poden ser o no constitutives de delicte". És a dir, la sala rebutja la denúncia per falta de concreció en quins actes son imputables dels delictes que s'intenten demostrar i qui en seria el culpable. Per això, considera la sala, "la denúncia ha de ser inadmesa sense més consideracions".

stats