Política 06/02/2018

L'STEI demana "valentia" al Govern per aprovar el decret del català a la sanitat

El sindicat també ha desmentit Biel Company (PP), que afirmava que aquest requisit no s'aplicava ni a Catalunya

Ara Balears
1 min
Maria Antònia Font, de l'Stei-intersindical. / ARA BALEARS

Palma"Valentia". Això és el que demana el sindicat STEI-Intersindical al Govern de les Illes Balears. Per a l'STEI, "si existeix el dret a usar aquesta llengua, el Parlament i la societat en general han de garantir que es pugui fer efectiu". És el que ha dit el sindicat sobre el decret del català a la sanitat i la necessitat de conèixer la llengua pròpia per treballar als serveis públics de les Illes.

El comunicat que el sindicat ha fet arribar als mitjans insisteix, sobretot, en el fet que "el PP no informa bé la ciutadania". L'STEI es fa ressò d'unes declaracions en què els conservadors que afirmaven que el requisit del català no s'exigia "ni tan sols a Catalunya". "Ni la desinformació ni les mentides haurien de formar part de les declaracions públiques d’una persona que té la intenció de presidir el govern", diu el sindicat.

L'STEI fa tota una explicació de les normes que regulen el coneixement del català a la sanitat catalana per contradir el Partit Popular i incidir en la necessitat d'aplicar aquest requisit a Balears. En aquest sentit, el sindicat fa gairebé 20 anys que recorda que, segons la llei catalana, els funcionaris han de tenir un "nivell de coneixement adequat i suficient de les dues llengües oficials".

stats