Política 17/06/2023

Sorpresa al Mercadal: desacord a l'esquerra i el PP dona suport al candidat d'Entesa

Els ecosobiranistes critiquen el PSOE "per voler incloure més càrrecs de confiança i augments de retribucions"

1 min
Joan Palliser, nou batle del Mercadal

PalmaLes diferències entre les formacions d'esquerra al Mercadal, amb converses fins a darrera hora per arribar a un acord, han provocat una situació certament curiosa. El PSOE i Entesa han presentat els respectius candidats al mateix ple que es constituïa el Consistori, i el PP ha donat suport al candidat ecosobiranista, Joan Palliser, a partir d'un acord in extremis.

El fet que només hi hagués 27 vots de diferència entre PSOE (cinc regidors i 726 paperetes) i Entesa (4 edils i 699 vots) va provocar que els ecosobiranistes reclamassin la batlia compartida, un fet al qual els socialistes es van negar, exigint que tinguessin la batlia els quatre anys.

"El nostre Ajuntament necessita un govern basat en el diàleg i el consens. Per això, volem manifestar que, des d'ara, oferirem a totes les formacions (PSOE i PP) un govern de concentració", ha ressaltat Palliser. "El PSOE no s'ha mostrat partidari d'arribar a un acord. PP i Entesa sumam el 63% dels vots de l'electorat, els veïns veuen amb bons ulls l'acord", ha destacat, per part seva, el candidat popular, Cristóbal Pons.

stats