Censura 'NUA'
Política 04/07/2023

Els socialistes de Palma demanaran explicacions en el pròxim ple sobre la cancel·lació de l'obra 'NUA'

Han alertat que gairebé des de la dictadura no s'ha censurat una obra a l'Ajuntament de Palma

ARA Balears
1 min
Obra 'Nua (radiografia d'un trastorn)' d'Ann Perelló.

PalmaEls socialistes de Palma han assegurat aquest dimarts que demanaran explicacions a l'equip de govern de l'Ajuntament sobre la cancel·lació de l'obra teatral NUA. Radiografia d'un trastorn. Després que l'Ajuntament de Palma negàs aquest passat dilluns que s'hagi cancel·lat l'obra per "motius ideològics" i asseguràs que la decisió de lliurar la data corresponent fa referència a "una qüestió pressupostària i organitzativa", els socialistes han lamentat els fets perquè consideren que es tracta de "la primera retallada de llibertat d'expressió".

El Grup Municipal Socialista i l'Agrupació Socialista de Palma han mostrat preocupació pel fet que l'actriu Ann Perelló hagi afirmat que aquesta obra s'havia de dur a terme a la xarxa de teatres municipals de l'Ajuntament per a aquesta temporada 2023-2024, un fet que no es produirà, segons el nou govern municipal. "Ens preocupa moltíssim aquesta situació perquè implicaria, quasi per primera vegada des de la dictadura, que l'Ajuntament de Palma, governat ara per la dreta amb tics de la ultradreta, prohibeix una obra teatral", han declarat.

Així, els socialistes s'han demanat si l'àrea de Cultura té un pla previst per a aquesta legislatura o "si, en realitat, estan esperant poder passar el testimoni de la Conselleria de Cultura a Vox, a qui necessita, sí o sí, per governar". "Fins ara només hem vist i escoltat anuncis de suprimir les polítiques de normalització de la llengua catalana, pròpia de Palma segons el que marca l'Estatut d'Autonomia, que pretenen vulnerar", han censurat.

stats