Política 29/05/2023

Virgilio Moreno: "Els d'enguany són els millors resultats que hem fet mai els socialistes d'Inca"

El PP suma sis regidors, Vox es converteix en tercera força amb 3 regidors i Més per Inca manté els 2 que va treure el 2019; la resta de partits, desapareixen

3 min
Virgilio Moreno fa festa aquest diumenge a vespre, a la plaça de Santa Maria la Major d'Inca, després de conèixer els resulatst.

Inca"Alcalde, alcalde, alcalde", cridaven (en castellà) gairebé un centenar de persones al socialista Virgilio Moreno quan tocaven les deu i mitja del vespre. S'ha encetat una botella de cava, sonava We are the champions i l'alegria vessava en les abraçades dels apoderats i simpatitzants del PSIB-PSOE d'Inca. El resultat de les eleccions municipals de la capital del Raiguer ha estat el següent: 10 regidors per als socialistes; 6 per al Partit Popular; 3 regidors per a Vox, un més que en les passades eleccions, que irromp en el panorama polític inquer com a tercera força, i 2 per a MÉS, que es manté.

"Aquests quatre anys han estat molt durs, però malgrat tot hem tret un resultat històric: el millor resultat dels socialistes d'Inca", celebrava Moreno, amb la camisa humitejada de cava i l'eufòria en la mirada: "Tindrem més regidors que mai, i això possibilita que assumim novament la batlia, passi el que passi", deia el socialista, que sap que haurà de comptar amb el suport de Més per Inca per tornar a ser batle. Sobre la possibilitat de revalidar el pacte, no cantava gaire: "Amb Més sempre ens hem parlat de tu a tu i mai hem tingut cap problema; els resultats donen bastant de marge perquè puguem tenir una majoria absoluta a la nostra ciutat". D'ençà de les eleccions de 2015, quan els PSIB-PSOE inquer sumava 3.841 vots, el suport a les urnes que han rebut els socialistes ha pujat més de mil vots.

Per a Moreno, aquests 10 regidors i més de 5.000 vots són "un missatge de molta confiança": "Nosaltres sols sumam més que la dreta a Inca, està clar que la gent ha dipositat la confiança en el projecte dels socialistes d'Inca". En dir això, encara no havia acabat l'escrutini de les eleccions autonòmiques i dels consells insulars, però ja sortien resultats d'arreu de l'Estat i el gir cap a la dreta s'evidenciava: "Pel que estam veient, sembla que Inca és com un oasi socialista", apuntava una de les membres del nucli dur de Moreno.

Els populars també bevien cava

Els socialistes ballaven i bevien cava, però no eren els únics que celebraven alguna cosa. El Partit Popular d'Inca, amb Pedro Mas al capdavant, ha sumat 1.198 vots més que en els comicis del 2019; si fa quatre anys tragueren 1.865 vots, enguany s'enfilen als 3.063. El PSIB-PSOE, si bé ha guanyat un regidor, només ha pujat 362 vots. Eren just les 9 i mitja quan Pedro Mas anunciava a l'ARA Balears que "això ja és una victòria: sense tenir els resultats finals, ja estam satisfets". Mas també celebrava que la quantitat de partits hagi quedat reduïda a quatre: ni Ciutadans, ni El Pi, ni Independents, ni PERxB tindran representació a l'Ajuntament d'Inca durant els pròxims quatre anys. "Després d'aquest govern, la gent deu haver pensat que serà més fàcil governar amb menys colors i partits", reflexionava el popular. A la seva seu, ben endiumenjada amb globus blaus i blancs, també han begut cava.

Des de la seu de MÉS per Inca vivien amb preocupació l'escrutini. La líder del partit, Alice Weber, es feia creus de la força amb què ha aterrat Vox al municipi, una irrupció que s'ha donat també en molts altres pobles de Mallorca. Finalment, i amb dues desenes de vots menys que en les eleccions del 2019, els ecosobiranistes d'Inca mantenen els seus dos regidors. Des del balcó, Weber saludava Pedro Mas (la seu del Partit Popular i la de MÉS estan ben bé una damunt l'altra). A partir d'aquest dilluns, s'haurà de deixar el cava i tocarà asseure's, perquè Virgilio diu que té la batlia "assegurada", però a la majoria que prometia en campanya no hi ha arribat.

stats