Política 11/05/2021

Els bàndols enfrontats de Ciutadans es reuneixen però no aconsegueixen desencallar la situació del partit

El sector díscol de la formació taronja nega cap contacte per partir al PP

2 min
Patricia Guasp i Marc Pérez-Ribas durant la seva trobada aquest dimarts matí

PalmaLa guerra oberta de Ciutadans marca l'actualitat informativa del ple del Parlament d'aquest dimarts, al qual no ha assistit ni la presidenta del Govern, Francina Armengol, ni el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ja que ambdós són a Berlín per promocionar les Balears com a destinació turística segura. Les anades i vingudes dels escons dels diputats de Cs han estat constants i l'encara portaveu del grup, Patricia Guasp, s'ha reunit minuts abans del començament del ple amb qui lidera el sector rebel, Marc Pérez-Ribas, antic portaveu de la formació. Però la trobada entre els sectors rivals, que ha estat fotografiada per l'ARA Balears, no ha servit per desencallar la situació del partit taronja: Pérez-Ribas ha assegurat als passadissos del Parlament que la resolució per rellevar Patricia Guasp com a portaveu del grup parlamentari continua endavant. De fet, la Mesa del Parlament haurà de decidir aquest dimecres mateix si accepta el canvi. Cal recordar que Pérez-Ribas va signar aquest document juntament amb altres dos diputats dels cinc que té Cs, Maxo Benalal i Jesús Méndez. Això podria provocar que ells tres es quedassin amb el grup parlamentari i que Guasp i Juanma Gómez haguessin de passar al grup mixt.

Patricia Guasp i Marc Pérez-Ribas arribant al Parlament

Sobre les informacions que acosten Pérez-Ribas, Benalal i Méndez a les files del PP, dos d'ells –Pérez-Ribas i Benalal– han negat que hi hagi hagut cap contacte i han assegurat que la prioritat dels tres diputats és Ciutadans. "Neg taxativament que hi hagi hagut cap contacte amb el PP. És fals. Don la meva paraula d'honor", ha declarat a l'ARA Balears Maxo Benalal als passadissos de la Cambra, a més d'assegurar que tampoc hi va haver cap comunicació dels populars amb Marc Pérez-Ribas el mes de març. Per la seva part, Pérez-Ribas, que no ha volgut donar cap detall de la trobada amb Guasp ha apuntat que es tracta de "filtracions interessades". "No hi ha hagut cap reunió, l'únic que passa és que al Parlament et trobes amb gent", ha comentat. "No tenc interès de partir de Ciutadans", ha afegit.

Pérez-Ribas tampoc no s'ha volgut pronunciar sobre el reglament de Cs, que assenyala que són els òrgans directius del partit i no el grup parlamentari els encarregats de designar el portaveu. "Tot és interpretable", ha afirmat. El diputat no ha explicat què falla amb Patricia Guasp com a portaveu i els motius per registrar la resolució unilateral de part del grup per rellevar-la. "Calen línies clares d'actuació política", ha subratllat sense indicar quines haurien de ser aquestes línies. Quant a la possibilitat que el partit acabi expulsant els tres implicats després d'obrir un expedient informatiu, Pérez-Ribas ha considerat que això és "política ficció".

D'altra banda, Patricia Guasp ha comentat que a hores d'ara prefereix "esperar" i "arribar a un enteniment" amb els seus companys de grup parlamentari. Les entrades Juan Manuel Gómez, que dona suport a la portaveu, ha assenyalat que espera que es compleixi el reglament del partit.

La bancada de Ciutadans a la Cambra
stats