Política 26/07/2021

Sandra Fernández serà la número dos del PP balear

La presidenta del partit a les Illes ha anunciat que l'ha proposat perquè és una persona de la seva "màxima" confiança

2 min
Sandra Fernández i Marga Prohens aquest dilluns a la seu del PP balear, a Palma.

PalmaLa nova presidenta del PP balear, Marga Prohens, ha anunciat aquest dilluns que Sandra Fernández –propera a l'exlíder del PP de Palma, José María Rodríguez– serà la nova secretària general de la formació, com ja va avançar dissabte l'ARA Balears. "És el nomenament que necessita el PP de les Illes", ha assegurat Prohens en una roda de premsa a la seu del partit, on ha reiterat en tres ocasions que Fernández és una persona de la seva "màxima" confiança. "Sandra era el meu pla A, B i C; volia que m'acompanyàs i fer equip en aquesta nova etapa", ha comentat la popular. El comitè executiu regional del PP haurà de ratificar dijous el nomenament de Fernández i altres càrrecs que Prohens no ha volgut avançar.

Prohens ha destacat que el partit que ara encapçala serà l'únic de les Balears dirigit per dues dones, però ha insistit que ha elegit Fernández perquè és de màxima confiança i perquè té experiència política. "Tenia clar que havia de ser una persona que conegués el partit, i no hi ha nigú que el conegui millor i que sigui tan estimat com ella", ha reiterat la presidenta popular. L'amistat entre Prohens i Fernández va començar a les files de les Noves Generacions del PP, de les quals Fernández va ser vicepresidenta a l'organització de Palma i després secretària general a les Balears. La relació, però, s'intensificà quan Prohens fou portaveu adjunta del partit al Parlament.

Fernández és llicenciada en Dret per la Universitat de les Illes Balears (UIB). Va iniciar la seva carrera en el PP l'any 2002, i fins al 2005 va treballar a l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS). Entre el 2007 i el 2015 va ser regidora de l'Ajuntament de Palma i es va encarregar de l'àrea de Benestar Social, Immigració i Participació. José Ramón Bauzá la va nomenar consellera de Família i Serveis Socials del Govern l'any 2013, i del 2015 al 2019 va ser diputada del grup parlamentari popular. En acabar la legislatura passada es va retirar de la política per motius personals.

Sandra Fernández ha assegurat que ha tornat a la primera línia política per "il·lusió". "No entrava en els meus plans tornar-hi", ha dit, però ha admès que només ho hauria fet amb poques persones, entre les quals hi havia l'actual presidenta. "L'efecte Prohens és generar il·lusió entre la gent que estava descontenta amb el partit", ha comentat, i ha afegit que treballarà per sumar i enfortir el partit.

stats