Política 24/07/2021

Tot apunta que Sandra Fernández serà la nova secretària general del PP balear

Marga Prohens presenta els 22 membres de la nova direcció del partit

2 min
Sandra Fernández durant un ple del Parlament, a una imatge d'arxiu

Palma"Torna el rodriguisme", així parlava una font del PP balear aquest dimecres sobre qui ocuparà la nova secretaria general del partit una vegada que Marga Prohens ha estat proclamada presidenta. Tot apunta que Sándra Fernández –propera a l'exlíder del PP de Palma, José María Rodríguez– serà l'elegida per Prohens per al càrrec que fins ara havia ocupat Toni Fuster.

De moment, Prohens no ha dit absolutament res sobre la secretaria general del partit, encara que sí que ha donat els 22 vocals que formaran part de la direcció del PP, entre els quals es troba la nova secretària general. Els elegits són: Jaume Bauzà (Montuïri), José Luis Benejam (Alaior), Sandra Fernández (Palma), Óscar Fidalgo (Palma), Estefanía Gonzalvo (Andratx), Mariano Juan (Eivissa), Xisca Lascolas (Llucmajor), Jaume Llompart (Marratxí), Jordi López (Maó), Toni Marí (Sant Joan), Neus Mateu (Eivissa), Ana Negre (Formentera), José Pastor (Inca), Sion Pons (Ciutadella), Carmen Reynés (Sant Lluís), Lourdes Roca (Palma, presidenta de Noves Generacions), Joan Rodríguez (ses Salines), Mauricio Rovira (Palma), Sebastià Sagreras (Campos), Maria Antònia Sansó (Manacor), Carlos Simarro (Sóller) i Jacobo Varela (Eivissa).

Fernández és llicenciada en Dret per la UIB. Va iniciar la seva carrera en el PP l'any 2002, i fins al 2005 va treballar a l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS). Entre el 2007 i el 2015 va ser regidora de l'Ajuntament de Palma i es va encarregar de l'àrea de Benestar Social, Immigració i Participació. José Ramón Bauzá la va nomenar consellera de Família i Serveis Socials del Govern l'any 2013, i des del 2015 fins al 2019 va ser diputada del grup parlamentari popular. En acabar la legislatura passada es va retirar de la política, encara que el seu retorn a la primera línia sembla imminent.

Podem en va demanar la dimissió l'any 2016, quan José María Rodríguez va començar a ser investigat per la seva implicació en la trama de corrupció de la Policia Local de Palma. El partit morat va argumentar que tant Fernández com Álvaro Gijón havien format part del nucli dur que envoltava l'expresident del PP de Palma.

stats