Perfil
Política 25/02/2023

Sánchez Dragó: el polèmic premiat que fa girar la seva vida al voltant del sexe

En pocs dies ha mitjançat entre Vox i Tamames i ha rebut un premi literari de mans d'Abascal

Clàudia Anastasi Balsera
2 min
Fernando Sánchez Dragó en una imatge de l'any 2019

BarcelonaFernando Sánchez Dragó (Madrid, 1936) és llicenciat en filologia romànica i llengües modernes a la Complutense i s’ha convertit en un referent en literatura esotèrica, però si per alguna cosa destaca és per la seva afició constant a la polèmica. L’última, arran del Premi de les Lletres 2022 a Castella i Lleó que va rebre dilluns de la mà de Vox.

L’escriptor madrileny ha dedicat tota la seva vida a l’escriptura –ha escrit més de 90 llibres– i ha sigut professor i traductor en diversos països, però més enllà de la literatura, el seu nom s’ha fet conegut per estar sempre en el focus de la controvèrsia, sovint de caràcter sexual. Li agraden les dones que porten “minifaldilla i tacons”, com la seva parella actual –59 anys més jove–, de qui va explicar que tenia 22 orgasmes cada cop que mantenien relacions. De vegades ha ratllat el delicte, com quan va escriure que va mantenir relacions sexuals amb dues “lolites” japoneses de 13 anys i després, quan es va reclamar el seu cessament de Telemadrid –va tenir-hi programa durant cinc anys–, va córrer a matisar que només era “literatura”, amb el suport de la llavors presidenta madrilenya, Esperanza Aguirre.

Amb Aguirre manté una amistat personal, igual que amb altres prohoms de la dreta, com José María Aznar –”el millor cap de govern de la història d’Espanya”– i ara Santiago Abascal, de qui ha escrit un llibre i qui li va lliurar el premi dilluns passat. A més, aquests dies ha mitjançat entre Vox i Ramón Tamames per la moció de censura.

I això que en el seu dia va militar al Partit Comunista i va anar a petar diverses vegades a la presó per protestes estudiantils. Segons ell, aquella era una forma més de “viure aventures”. No en viuria amb Pedro Sánchez, que creu que no li podria aguantar una conversa perquè ell ha llegit “més de 30.000 llibres” a la seva vida, i probablement tampoc amb Irene Montero, a qui fa poc li va dir, per atacar la llei del només sí és sí, que cap dona li ha demanat mai que es posi un preservatiu.

stats