Inici de legislatura
Política 20/06/2023

Sagreras (PP): "Hem tingut el gest que tocava amb Vox"

El portaveu parlamentari popular admet que encara no tenen garantida l'abstenció de l'extrema dreta per investir Prohens: "Treballam perquè el govern sigui en solitari"

2 min
Prohens i Campos s'han saludat en el Parlament

PalmaEl portaveu parlamentari del PP i mà dreta de Marga Prohens, Sebastià Sagreras, ha afirmat, després de la Constitució del Parlament, que entregar la presidència de la Cambra a Vox "és el gest que tocava" amb el partit d'extrema dreta, i "amb els ciutadans que van elegir canvi i que no volen anar a unes altres eleccions". "És una passa més per aconseguir el suport definitiu per a la investidura de Prohens en els pròxims dies", ha assenyalat.

Així i tot, ha reconegut que, a hores d'ara, no tenen garantida l'abstenció de Vox que permeti el gran objectiu del PP: governar en solitari. "Hem d'acabar de polir i negociar, i a veure si en els pròxims dies podem presentar un acord que faciliti la investidura", ha exposat. Per ara, el PP i Vox han acordat iniciar el calendari de la legislatura i, a partir d'avui, tenen quinze dies per fer la sessió per investir Prohens, amb unes posicions que continuen enrocades en el mateix punt: la presència o no de l'extrema dreta en el Govern. "Mai no hem renunciat a entrar-hi", ha declarat la portaveu parlamentària de Vox, Idoia Ribas. L'esperança dels populars els que els de Santiago Abascal, amb "el gest" d'entregar la presidència del Parlament, es donin per satisfets.

"Això és la conseqüència de l'enorme creixement i acceptació social que ha tingut la nostra formació en els darrers anys. És una satisfacció perquè, per primera vegada des de fa anys, no tenim forces independentistes a la Mesa", ha indicat Ribas. La portaveu del partit d'extrema dreta ha definit Vox com un partit que aposta "per la moderació, la unió i la concòrdia", i que fuig "dels extremismes". "Ja estam a les institucions de les Balears, i és un fet que s'ha de normalitzar", ha destacat. Aquesta legislatura, Vox tindrà la segona autoritat política de les Illes.

Sobre les negociacions amb el PP per investir Prohens, Ribas creu que estan "encarrilades". "Esper que es pugui arribar a un bon acord, perquè beneficiarà els ciutadans de les Balears", ha explicat. Els dos partits reprendran les converses aquest dimecres, amb el punt de partida de l'acord programàtic de cinc punts, que van generar certa polèmica, ja que s'inclou la violència intrafamiliar, es parla de violència contra les dones però no de violència masclista, i estableix com a prioritat "la seguretat i les màfies de la immigració", on les autonomies no tenen grans competències. A més, no es fa referència a l'habitatge en cap dels punts.

"Molts dels missatges no els compartiríem"

D'altra banda, també han generat polseguera diverses piulades a les xarxes socials del nou president del Parlament, Gabriel Le Senne. "Segur que n'hi ha moltes que el PP no comparteix, pot ser que hi hagi piulades desafortunades, però per això el PP és el PP i Vox és un altre partit. Molts dels missatges no els compartiríem, però el més principal a partir d'ara és que el president desenvolupi les seves tasques. Avui, ha fet un discurs institucional", ha afirmat Sagreras, demanat pels mitjans de comunicació.

stats