Cas Ports
Política 11/04/2023

Sagreras: "Si el cas Ports fos pel PP, Armengol i el PSIB ja ens haurien jutjat"

El portaveu del Govern acusa els populars de fer "campanya bruta" i matisa que "no hi ha cap investigació que afecti l'Executiu"

2 min
El portaveu de campanya del PP, Sebastià Sagreras, aquest dimarts

PalmaEl portaveu de campanya del PP, Sebastià Sagreras, ha exigit aquest dimarts a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que doni "explicacions clares i concises" de manera "immediata", després de les darreres informacions publicades per El Periódico de Ibiza sobre presumptes implicacions en el cas Ports. "Si aquest cas fos pel PP, Armengol i el PSIB ja ens haurien jutjat mediàticament", ha retret. "La nostra feina no és fer de jutges ni fiscals, sinó demanar-li per què surt al sumari", ha afegit.

El mitjà eivissenc va publicar recentment unes converses entre dos dels màxims implicats en el cas de corrupció, Josep Maria Costa –germà de la diputada socialista Pilar Costa– i Joan Gual de Torrella –expresident de l'Autoritat Portuària de les Balears–, on citaven directament Armengol dient que "seria una putada implicar-la", però que "ella pot estrènyer" per aconseguir alguns concursos i concessions. També citen el batle d'Eivissa, Rafel Ruiz, la diputada illenca en el Congrés Sofía Herranz, o l'exministre José Luis Ábalos.

"Els ciutadans no mereixen una presidenta que davant les converses entre els màxims investigats, encara no ha sortit a donar les explicacions corresponents", ha incidit Sagreras. A més, ha recordat les paraules del portaveu del Govern, Iago Negueruela, que en un primer moment va afirmar que "no hi havia cas", i davant les presumptes implicacions del batle d'Eivissa va matisar que el cas "es troba sota secret de sumari".

"Les concessions s'han de donar d'acord amb la llei. Els màxims investigats fan referència a Armengol en termes que són mal d'entendre. S'han d'ajudar els clubs històrics, però de forma legal", ha insistit el portaveu de campanya del PP.

Resposta del Govern

El portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha acusat el PP aquest dilluns de fer "campanya bruta". "Des del PP havien dit que farien una campanya en positiu i no del fang, i avui han decidit fer-ho", ha lamentat. "Al PP no li agraden les deduccions fiscals per a la gent treballadora, imagin que no volen que es parli d'això, i han decidit fer aquesta campanya. No hi ha cap investigació que afecti el Govern", ha afegit.

stats