Política 14/06/2022

Armengol, sobre el cas Ports: "El Govern no té incidència damunt cap concessió"

La presidenta de l'Executiu nega la seva implicació i recorda la investigació judicial de l'exconseller de Turisme del PP Carlos Delgado

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha negat aquest dimarts la seva implicació en el cas Ports, després de distintes informacions que van sorgir al llarg de la setmana passada en què apareixien missatges entre la cap de l'Executiu i l'expresident de l'Autoritat Portuària de les Balears (APB), Joan Gual de Torrella, segons els quals Armengol tindria un coneixement directe de les maniobres per adjudicar la concessió del club nàutic d'Eivissa. "Aquest Govern no té incidència damunt cap concessió de l'APB", ha destacat.

Armengol s'ha hagut d'enfrontar així a dues preguntes de control formulades pels portaveus parlamentaris de Vox, Jorge Campos, i del PP, Antoni Costa, els quals han exigit a la presidenta del Govern que doni explicacions. "Sempre hem defensat la presumpció d'innocència, i no l'acusam de res", ha apuntat Costa. "Però comparegui d'una vegada per totes i doni les explicacions que els ciutadans balears mereixen", ha afegit.

Armengol ha reiterat que "no hi ha cap cas de corrupció contra el Govern que tenc l'honor de presidir", ja que cap càrrec de l'Executiu ha estat imputat pel cas Ports. "No hi ha ningú del Govern implicat, en política no val tot", ha argumentat al portaveu parlamentari popular, justificant així que no hi hagi una compareixença per argumentar la inexistència d'implicacions en aquesta causa. El portaveu del Govern, Iago Negueruela, ja va donar aquest mateix argument aquest dilluns en la roda de premsa posterior al Consell de Govern. Després d'aquesta resposta, Costa ha criticat a Armengol que "quan té assumptes damunt la taula que li incomoden, sempre llança palades de terra per amagar-ho".

El cas de l'exconseller Delgado

Tant a Campos com a Costa, la cap de l'Executiu illenc ha retret que l'únic membre d'un govern investigat per qüestions relacionades amb els ports és l'exconseller de Turisme del PP durant l'etapa de José Ramón Bauzá, Carlos Delgado. "Si volia parlar de corrupció, era l'ocasió per demanar perdó pel saqueig amb la caixa B del PP", ha exposat al portaveu parlamentari del PP. Per la seva banda, a Campos li ha criticat que "ho és tot en política gràcies al senyor Delgado, és la manera de corrompre's".

stats