Partits
Política 11/03/2023

Rosario Sánchez: "El suport públic ha estat vital per a la recuperació de l'economia illenca"

Més d'una vintena d'entitats de l'àmbit econòmic de les Balears han participat en un acte organitzat pel PSOE en el marc de la Conferència Política

ARA Balears
2 min
Acte sectorial de la Conferència Política.

PalmaEl PSIB ha fet aquest dissabte un nou acte sectorial de la Conferència Política, el procés de reflexió obert a la ciutadania a partir del qual es donarà forma al programa electoral. En la trobada, la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors del Govern, Rosario Sánchez, ha destacat l'aprovació històrica del Règim Fiscal de les Illes Balears (REB) i el paper "vital" que ha tingut el suport públic per a la recuperació de l'economia illenca.

Durant l'acte, en què hi han participat més d'una vintena d'entitats de l'àmbit econòmic i dels sectors productius de les Illes, Sánchez ha exposat que el REB està en la fase d'elaboració del reglament perquè "pugui afavorir tantes empreses i autònoms com sigui possible". En aquest sentit, la socialista ha recalcat la manera com la reserva d'inversions que preveu el REB permetrà "potenciar que les empreses creïn noves línies de negoci i, així, es facilitarà la competitivitat".

Per part seva, la presidenta de la Unió de Cooperatives de Treball Associat i coordinadora de l'eix d'Economia Social de la Conferència Política del PSIB-PSOE, Malena Riudavets, ha remarcat la importància que té en l'economia balear el teixit cooperatiu. Amb tot, ha ressaltat que aquestes cooperatives són "absolutament necessàries per a un model més sostenible".

Prèviament, el catedràtic d'Història Econòmica i exconseller del Govern, Carles Manera, ha explicat que la gestió que han fet les institucions de les crisis sanitària i inflacionària ha permès sortir-ne d'una manera radicalment oposada a la crisi anterior. "De la darrera crisi vàrem sortir-ne en set anys, mentre que d'aquesta n'hem sortit en menys de dos, i això és gràcies a la inversió pública, sense la qual no hi hauria hagut un efecte multiplicador", ha subratllat Manera.

stats