PP
Política 27/03/2023

Prohens, sobre el dinar amb Rodríguez: "Si hagués sabut el rebombori, la decisió hauria estat una altra"

La presidenta del PP balear assegura que no es va parlar de llistes electorals amb l'exdirigent popular condemnat pel 'cas Over'

2 min
La presidenta del PP balear, Marga Prohens

Palma"Vaig parlar amb Gènova, i veient la transcendència d'un dinar informal i privat, no va ser la millor de les decisions. Si hagués sabut que havia de generar tant de rebombori, la decisió hauria estat una altra". Així s'ha pronunciat aquest dilluns la presidenta del PP balear, Marga Prohens, en una entrevista a Canal 4, sobre la polèmica sorgida per una imatge publicada per Okdiario, que mostra un dinar que gran part de la cúpula del PP illenc va fer amb l'exdirigent condemnat per corrupció pel cas Over José María Rodríguez.

A la reunió hi eren presents alguns dels dirigents del partit a banda de Prohens, com el candidat a la batlia de Palma, Jaime Martínez; el secretari general del partit a Ciutat, Javier Bonet, i la secretària general del PP autonòmic, Sandra Fernández, entre d'altres. Hi havia també absències, com la del candidat al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés.

Segons Diario de Mallorca, la reunió es va fer per consensuar idees per a les llistes a l'Ajuntament de Palma, un fet que Prohens ha negat. "Parlar de llistes en un dinar amb 60 persones es desmunta tot sol. Era un tema informal perquè alguns ens coneguéssim. Les llistes a Palma les fa Jaime Martínez, que té tota l'autoritat i confiança. No devem res a ningú, no tenim hipoteques", ha argumentat. "Les llistes les feim nosaltres, i Rodríguez no és al PP", ha sentenciat.

La trobada ha rebut crítiques públiques per part de la direcció estatal. El portaveu de campanya del PP, Borja Sémper, ha subratllat que "no va ser la millor de les decisions", en una roda de premsa posterior al Comitè de Direcció del PP. "Entengui que no conec l'agenda de cap dirigent, amb qui dina o amb qui sopa, però els companys de les Balears han dit que no va ser la millor de les decisions, un fet al qual m'afegesc", ha afegit.

La polèmica trobada entre Rodríguez i part de la cúpula del PP balear ha estat criticada també pel PSIB, que exigeix explicacions de la reunió "amb un convicte per corrupció que representa el passat més fosc d'aquesta terra". El partit sosté que "res ha canviat en el PP de Prohens, cosa que ja es va poder veure les darreres setmanes, atès que no ha actuat ni ha demanat cap responsabilitat al president del Consell d'Eivissa i candidat del PP d'Eivissa, actualment imputat per la Fiscalia".

Davant això, Prohens ha subratllat que "he demostrat ser ferma contra la corrupció, i qui ho utilitzi políticament se li podria girar en contra". "He donat més explicacions d'això que algunes que es van saltar restriccions en plena pandèmia", ha destacat, amb referència al fet de Francina Armengol en el ja famós Hat Bar, afegint que "només era un dinar perquè algunes persones coneguessin la presidenta del PP balear".

stats