Política 18/10/2015

"Si això segueix així ens presentem junts", les millors frases del cara a cara Iglesias-Rivera

Els líders de Podem i Ciutadans confronten els seus projectes en una trobada a 'Salvados'

Ara
2 min
Rivera, Évole i Iglesias a Nou Barris abans del cara a cara / ARA

MadridAlbert Rivera i Pablo Iglesias, líders de Ciutadans i Podem, les grans novetats de la política espanyola, van confrontar els seus projectes fa uns dies en un bar al barri barceloní de Canyelles convocats pel programa de la Sexta 'Salvados' que dirigeix Jordi Évole. Els dos polítics van compartir un trajecte en furgoneta en el qual es van conèixer personalment. A la fase final, en un qüestionari ràpid, s'han posat d'acord en temes com fer pagar l'IBI a l'Església, no indemnitzar Florentino Pérez, pagar la dependència o condemnar el franquisme. "Si això segueix així ens presentem junts a les eleccions", ha ironitzat Iglesias.

Aquestes són les 10 frases més destacades del cara a cara entre tots dos:

1. Pablo Iglesias: "La veritat és que això és molt cansat, no sé com hi ha gent gran que es pot dedicar a això"

2. Albert Rivera: "Quan puc marxo algun cap de setmana a l'estranger per desconnectar"

3. P.I.: "Per crear feina el primer que cal fer és repartir, des d'ara. No podem tenir condicions de feina com les de Bangla Desh, hem d'assemblar-nos més a Dinamarca"

4. A.R.: "La riquesa primer cal crear-la i després redistribuir-la. Podem va proposar apujar l'IBI en el pitjor moment econòmic d'Espanya"

5. P.I.: "T'ofereixo un pacte perquè s'atengui els sensepapers igual que a qualsevol ciutadà espanyol"

6. A.R.: "Les lleis en un país com Espanya s'han de complir, també els immigrants. En els serveis que no siguin fonamentals hem de passar-los la factura, també als sensepapers"

7. A.R.: [Després de veure un vídeo amb els elogis de Francisco González, president del BBVA] "No jutjo la gent en funció dels diners que té ni la criminalitzo. No tenim deutes amb els bancs i no jugarem a bons i dolents perquè és obsolet"

8. P.I.: "Si em truqués la família Botín, esclar que m'hi reuniria. Ara, la gent que vegi aquest vídeo, que tregui les seves conclusions. Quan el president del Banc Sabadell diu que cal un Podem de dretes... Nosaltres tenim molt clar a qui volem defensar. Alguns us elogien i això us fa mal"

9. A.R.: "En cap cas acceptaria una consulta a Catalunya. Cal reformar Espanya, no trencar-la. Espanya pot funcionar millor"

10. P.I.: "És absurd que imputin a Mas per convocar un referèndum, és una idiotesa. El que està passant, però, és el que voldria Mas. Jo sí que vull un referèndum i el promouré perquè no tinc por de la democràcia"

stats