Política 14/01/2015

Mas, ERC i les entitats arriben a un acord per les plebiscitàries

El president compareixerà a les 20.15 a Palau per explicar els resultats de la cimera

Laia Vicens / Oriol March
2 min

BarcelonaArtur Mas compareixerà a les 20.15 al Palau de la Generalitat per explicar els resultats de la cimera per les plebiscitàries, que segons diverses fonts ha acabat amb un acord. La reunió entre Artur Mas, Oriol Junqueras i les entitats del sobiranisme civil per desencallar la possibilitat d'un avançament electoral ha acabat. El president de la Generalitat ha arribat a Palau poc després de les deu del matí, i a les tres de la tarda hi han arribat els representants de les entitats. Forcadell, Muriel Casals –presidenta d'Òmnium Cultural–, i del líder de l'Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d'Abadal, han entrat per la porta principal. "Venim amb ànims", ha assenyalat Casals. Junqueras ha entrat per la porta de la Casa dels Canonges. La vicepresidenta Joana Ortega s'està desplaçant en aquests moments cap a la Generalitat per participar de l'escenificació de l'entesa.

"Confio i intueixo que hi haurà un acord", ha assenyalat el líder dels republicans abans d'entrar a la cita. Mas, el líder d'ERC i els representants de les entitats ja es van reunir el passat 27 de desembre sense arribar a un acord.

En principi, està previst que Mas comparegui demà dijous per fer pública la seva decisió sobre l'avançament electoral. De moment, a l'espera del resultat de la trobada, el president s'inclina per situar els comicis cap a la tardor. Fonts coneixedores de la negociació apunten que si hi ha acord entre Mas, Junqueras i les entitats civils es podria anunciar aquest dimecres mateix sense esperar a demà dijous.

Forcadell ha suspès un acte que tenia a les 19.30 a Rubí a causa de la reunió. Junqueras, que tenia programat un acte de partit a Gavà a la mateixa hora, també l'ha hagut de suspendre. En concret, el president dels republicans tenia previst intervenir en la presentació de l'alcaldable d'ERC per Gavà, Andreu Pérez Lorite.

stats