Política 12/11/2019

Els resultats del 10-N a les Balears, carrer per carrer en mapes interactius

L'escrutini de les eleccions generals per seccions censals permet descobrir que el PP domina més territori i es disputa amb Podem el centre de Palma

Enric Borràs
2 min
Captura de pantalla del mapa dels resultats electorals del 10-N per seccions censals

PalmaL'anàlisi dels resultats electorals del 10-N per seccions censals permet comprovar algunes dades clau, com que el PP ha estat el guanyador en més territoris a les Balears, però manco poblats, mentre que els socialistes tenen més domini en zones urbanes. Amb tot, al centre històric de Palma els populars han aconseguit més victòries i gairebé només els de Podem els arrabassen alguns barris, com Canamunt i el Call.

Els mapes interactius per seccions censals, que mostren els resultats amb el màxim detall possible, també delaten l'avanç de l'extrema dreta de Vox en algunes zones de Ciutat, sobretot a la franja Est, i en poblacions com Algaida, Marratxí, Inca, Manacor i Llucmajor. Podem, per la seva banda, arrabassa algunes victòries en seccions censals de la Serra, del centre de Mallorca i de Menorca, però no aconsegueix cap victòria a les Pitiüses. Tot seguit podeu veure el mapa amb els guanyadors per cada secció censal.

Partit més votat el 10-N per seccions censals

D'una altra banda, els mapes d'intensitat de vot de cada un dels principals partits que s'han presentat al 10-N ajuden a comprovar el comportament electoral de cada formació. Sobretot si es comparen amb els corresponents al 28-A. Així, permeten veure, per exemple, que MÉS ha tret alguns dels seus pitjors resultats al cinturó de Palma, Llucmajor, Calvià i Eivissa, just algunes de les zones on ha aguantat millor Ciutadans. Els afores i el cinturó exterior de Ciutat, en canvi, són uns dels bastions on s'ha fet més fort, mentre que ha aconseguit uns resultats per sota de la mitjana a la Serra, Menorca, Eivissa i Formentera.

Cal tenir en compte que els colors dels mapes d'intensitat de vot marquen les zones en funció dels resultats de cada un dels partits, o sigui, que un vermell fort de Vox no indica el mateix percentatge de vot que el mateix color al PSOE. Per entendre el mapa també cal saber que les seccions censals són més petites, i permeten més definició, allà on hi ha més densitat de població.

Intensitat de vot al PSOE

Intensitat de vot al PP

Intensitat de vot a Podem

Intensitat de vot a Vox

Intensitat de vot a Ciutadans

Intensitat de vot a MÉS

Intensitat de vot a Más País

stats