Política 11/11/2019

Els resultats del 10-N a les Balears, municipi per municipi en 8 mapes interactius

Malgrat la clara victòria socialista, el PP s'imposa en una part significativa dels municipis de Mallorca, Eivissa i Menorca, i Podem venç en quatre pobles de Mallorca

Enric Borràs
2 min

PalmaEls socialistes són els guanyadors clars de les eleccions generals del 10-N a les Balears, tal com ha passat a tot l'Estat, però analitzar els resultats electorals municipi per municipi en mapes interactius permet veure amb més detall un dibuix que, si no, pintaria tot l'Arxipèlag del vermell socialista. Així, d'entrada, al primer mapa interactiu que podeu veure tot seguit, on es pinta cada municipi amb el color del partit que hi ha tret més vots, permet veure que el PP ha vençut en nombre significatiu de municipis de Mallorca, Eivissa i Menorca. I que Podem ho ha fet a Esporles -un feu tradicionalment ecosobiranista-, Santa Maria, Lloret i Vilafranca de Bonany.

Partit guanyador a cada municipi

Els mapes d'intensitat de vot, d'altra banda, permeten veure, per exemple, que el PSOE ha aconseguit més suport a Palma i a l'oest de Ciutat, i en poblacions mallorquines com Alaró, Lloseta i Artà. A Menorca, els millors resultats els ha arrabassat a Maó i es Mercadal, i a les Pitiüses, a Sant Josep de sa Talaia i Sant Antoni de Portmany.

Intensitat de vot al PSOE

El mapa de percentatge de vot al PP permet detectar els principals feus dels populars, com Escorca, Estellencs, Campos i Santanyí, a Mallorca; Sant Joan de Labritja, a Eivissa; i Alaior, a Menorca. En canvi, el percentatge de vot al partit de Pablo Casado no arriba al 21% a Palma, Andratx, Inca, Pollença, Artà, Algaida, Deià, Sant Josep de sa Talaia i es Castell.

Intensitat de vot al PP

Podem, per part seva, ha obtingut uns resultats per sobre de la mitjana de la Comunitat a tot Menorca, a diverses poblacions del centre i l'est de Mallorca, a Formentera i a Sant Josep de sa Talaia. A Mallorca destaquen els resultats d'Esporles, on ha arribat al 26,43% dels vots, i de Vilafranca de Bonany, del 24,31%.

Intensitat de vot a Podem

El mapa d'intensitat de vot a Vox a les Balears indica que el partit d'extrema dreta ha fet forat, sobretot, a Llucmajor, Marratxí, Calvià, Inca, Muro i Santa Margalida, a Mallorca, on tampoc es pot menysprear el 19,18% de vots a Palma, que converteixen la formació d'extrema dreta en la tercera més votada. A Menorca Vox continua lluny de la mitjana de vots estatal i balear, i a les Pitiüses just s'hi acosta a Sant Josep de sa Talaia i Sant Antoni de Portmany.

Intensitat de vot a Vox

Ciutadans obté uns resultats per sota del 10% dels vots a tots els municipis de les Balears, però queda en prop de la meitat d'aquesta xifra a la part central de Mallorca. On aconsegueix més sufragis és a Calvià, Andratx i Marratxí.

Intensitat de vot a Ciutadans

MÉS obté els seus pitjors resultats a Eivissa, Calvià, Son Servera i Palma. De fet, en totes aquestes zones, excepte a Son Servera, els ecosobiranistes queden per darrere de Más País. A Ciutat, MÉS tan sols ha aplegat el 2,55% dels vots, per exemple. En canvi, treu resultats més positius a Banyalbufar, Esporles, Puigpunyent i al centre i l'est de Mallorca.

Intensitat de vot a MÉS

El nou partit d'Íñigo Errejón, Más País, ha obtingut un percentatge de vot especialment baix a totes les Balears, que només ha superat el 3% a Santa Maria del Camí, Valldemossa, Banyalbufar, Puigpunyent i Esporles.

Intensitat de vot a Más País

stats