Política 06/11/2018

Un cosí de Rajoy fa broma oferint 1.000 euros a qui "li trenqui la cara a Dani Mateo" per haver-se mocat amb la bandera espanyola

Javier Celaya Brey és conseller d'Educació a Ceuta, i el PSOE ha demanat la seva dimissió

Europa Press
1 min
Així t’atrapi un debat  sobre els límits de l’humor

CeutaUn cosí de Mariano Rajoy, Javier Celaya Brey, conseller d'Educació a Ceuta, va afirmar a Facebook que es plantejava "oferir públicament 1.000 euros de la seva butxaca" perquè algú "li trenqués la cara" a Dani Mateo, després que l'humorista es va mocar amb la bandera espanyola a La Sexta.

Una captura del missatge a Facebook

"I si jo ara mateix oferís 1.000 euros a qui li trenqui la cara a Dani Mateo, seria llibertat d'empresa? Llibertat d'expressió? Delicte d'odi? Aquí també cabria insultar la bandera d'Espanya? Ho pregunto per si al final m'hi animo", va escriure el conseller.

L'esquetx de Dani Mateo, emès al programa 'El Intermedio', va generar una gran polèmica a Espanya i la cadena va retirar el vídeo. Fins i tot la Guàrdia Civil va queixar-se des del compte oficial del cos.

El secretari general del PSOE de Ceuta, Manuel Hernández, va demanar dilluns al president de la ciutat, Juan Vivas (PP), que cessés Javier Celaya Brey al capdavant de la conselleria d'Educació. En declaracions a Europa Press, Celaya ha lamentat que s'hagi "magnificat" i "tret de context" la seva "reflexió, potser provocadora", i ha assegurat que "mai plantejaria una barbaritat tan gran com pegar-li a algú". Javier Celaya Brey es net del germà de la mare de l'expresident Rajoy.

stats