Política 14/02/2019

Quim Torra, a Palma: "Des del primer dia el judici ha despullat l'Estat"

El president de Catalunya es reuneix a Can Alcover amb el president de l'Obra Cultural Balear, Josep de Luis

Ara Balears
2 min
El president de Catalunya, Quim Torra -al centre- amb el president de l'OCB, Josep de Luis -a l'esquerra-

PalmaEl president de Catalunya, Quim Torra, ha declarat aquest dijous al vespre a Palma que el judici al Procés que ha començat aquesta setmana al Tribunal Suprem "des del primer dia ha despullat l'Estat, que ha perseguit una idea democràtica". Ha fet aquestes declaracions tot just abans d'entrar a l'església de Sant Francesc, on es fa el funeral de la filòloga menorquina Aina Moll, que va morir diumenge.

Torra, que abans d'anar al funeral s'ha reunit a Can Alcover amb el president de l'Obra Cultural Balear, Josep de Luis, ha destacat les declaracions "excepcionals i valentes" d'Oriol Junqueras i Joaquim Forn al Suprem. Ha dit que "amb la veritat han despullat tota la mentida que aquesta causa arrossega" i ha afegit que ho denuncien i ho denunciaran on calgui. En aquest sentit, ha afegit: "Dilluns, amb el president Puigdemont, farem una conferència al Parlament Europeu per denunciar la vulneració constant dels drets que tenim com a poble".

Torra, acompanyat de la consellera de Cultura de la Generalitat, Laura Borràs, és a Palma pel funeral d'Aina Moll, però ha aprofitat per visitar la seu de l'Obra, Can Alcover. Allà, ha assegurat a Twitter, ha trobat "la solidaritat entre germans en un moment de veritat per a tota la nació catalana".

A la seu de l'Obra, Can Alcover, s'ha reunit amb Borràs i de Luis i diferents membres de la junta de l'entitat. A la trobada també hi ha participat l'expresident de les Balears pel PP Cristòfol Soler, ara molt allunyat de les posicions del seu antic partit. De Luis i Torra han comentat la situació de la llengua i la cultura comunes, segons han confirmat a l'ARA Balears fonts que hi han tingut accés. Desenes de socis de l'OCB han rebut Torra a la seu de l'entitat i l'han aplaudit per donar-li suport.

stats