Política 12/02/2020

Una quarantena de treballadors es manifesten a l'aeroport de Menorca contra Aena

CCOO no descarta judicialitzar alguna de les demandes exposades a l'ens aeroportuari

Ivan Martin
1 min
El vestíbul de facturació de l'Aeroport de Menorca ha estat l'escenari escollit per reivindicar millores laborals.

MaóComissions Obreres ha duit a terme aquest dimecres la primera mobilització a l'aeroport de Menorca, una protesta motivada per la manca de diàleg de l'ens aeroportuari. Així de contundent s'ha expressat el responsable de la secció sindical. Ramon Carreres ha acusat Aena de no respondre les peticions que varen traslladar el passat 11 de desembre al president, Maurici Lucena, i ha deixat la porta oberta a la convocatòria de noves accions reivindicatives. "Que facem més mobilitzacions o no depèn exclusivament d'Aena. Si no volen dialogar valorarem judicialitzar alguna de les nostres peticions, però si no canvien d'actitud seran els únics responsables del conflicte social que es pugui desenvolupar a l'aeròdrom menorquí", ha reconegut.

La mobilització ha tingut lloc al vestíbul de facturació de l'aeroport de Menorca i hi han participat una quarentena de treballadors, en un acte d'uns vint minuts de durada en què s'ha llegit un manifest. Aquest document recull les reivindicacions que el sindicat traslladà al màxim dirigent d'Aena, entre les quals cal destacar la creació d'una mesa de negociació per parlar de la necessitat de reforçar la plantilla, especialment els mesos de més densitat turística, rebre més informació i participar en el projecte d'implantació d'un sistema de control remot, recuperar el servei mèdic permanent suprimit l'any 2012, garantir la situació laboral dels treballadors fixos discontinus d'hivern i posar en marxa mesures per a la conciliació familiar.

Carreras està sorprès davant la incapacitat d'Aena de respondre les peticions sindicals i considera que les reivindicacions són fàcils de complir. "Crec que dos mesos són suficients per analitzar-les i oferir-hi una primera resposta. A més, el que demanam és fàcilment assumible i no suposa pràcticament cap cost per a Aena", ha assenyalat.

stats