Política 22/01/2016

El PSOE titlla Rajoy d'"antisistema" i no aclareix si Sánchez farà un pas endavant per a la investidura

Iglesias assegura que Espanya "no ha d'esperar Rajoy" i insta els socialistes a negociar un govern d'esquerres

Ara
2 min
El secretari d’organització del PSOE, César Luena, va demanar a Mas “altura de mires”.

BarcelonaDesprés que Mariano Rajoy hagi declinat presentar-se com a candidat a la presidència en la primera sessió d'investidura, el PSOE i Podem han carregat contra el popular. Els socialistes, que han estat durament criticats pel president en funcions en la seva compareixença, han definit la decisió de Rajoy d'"irresponsable". "És més pròpia d'un triler que d'un president d'Espanya", ha afirmat el secretari d'organització del partit, César Luena, en una atenció als mitjans de comunicació a Madrid, i ha afegit que es tracta d'un comportament "antisistema".

A més, ha considerat que si creu que no té suports per afrontar la investidura "se n'ha d'anar". Ara bé, malgrat les peticions a Rajoy, els socialistes no han deixat clar si el seu líder, Pedro Sánchez, farà un pas endavant per ser escollit president o si negociarà directament amb Podem. "Respectarem els temps i els procediments", ha dit. A parer seu, li toca a Rajoy donar explicacions sobre si s'acaba de retirar o no (el popular té la intenció de mantenir la seva candidatura).

Per la seva banda, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat que Espanya "no ha d'esperar Rajoy", després de l'oferta que ha fet ell mateix al líder del PSOE per formar govern, juntament amb IU. "[Rajoy] ha fet un pas enrere després que hàgim fet una proposta que efectivament pot ser majoritària al Parlament, i que pot reunir més consensos dels que ara té el candidat del PP ", ha explicat Iglesias, després de participar en una assemblea de Podem a Toledo recollida per Efe.

A parer del líder de la formació lila la ciutadania espanyola espera la retirada de Rajoy, ja que el seu govern ha portat Espanya al "desastre". I ha afegit: "Hem demostrat avui la nostra voluntat que les coses puguin canviar i estem compromesos amb un govern que atengui la situació d'emergència social".

stats