Política 11/08/2015

El PSOE registra fins a 50 preguntes al govern espanyol "sobre la reunió de la vergonya" amb Rato

"Li direm que és el ministre de l'Interior per ocupar-se de la seguretat de tots els espanyols i no només dels seus amics imputats", diu el portaveu socialista

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El portaveu del grup socialista al Congrés, Antonio Hernández, va demanar dilluns la compareixença de Fernández Díaz al Congrés / EFE

MadridEl PSOE ha registrat aquest dimarts fins a 50 preguntes al Congrés per aclarir "la reunió de la vergonya" entre el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i l'exvicepresident del govern espanyol i exvicepresident de Bankia Rodrigo Rato, imputat per blanqueig de diners, l'escàndol de les targetes 'black' i la sortida a borsa de l'entitat. "Li direm que és el ministre de l'Interior per ocupar-se de la seguretat de tots els espanyols i no només dels seus amics imputats", ha assenyalat el portaveu socialista a la cambra baixa, Antonio Hernando.

El grup socialista té la intenció de presentar diàriament iniciatives en contra del govern espanyol i el ministre per aquesta trobada i no descarta demanar també la compareixença del president espanyol, Mariano Rajoy. Recordem que dilluns ja van sol·licitar la compareixença de Fernández Díaz.

El PSOE vol aclarir qui "menteix" en aquesta qüestió. Perquè d'acord amb el comunicat d'Interior, només van parlar de temes "personals", mentre que Rato diu a 'El País' que "van parlar de tot, també de les seves actuals circumstàncies", ha assenyalat Hernando en declaracions des del Congrés. "Ens haurà de dir si tots els imputats tenen dreta a tenir una reunió amb el ministre de l'Interior i quin és el seu telèfon per demanar-les -ha afegit-. Però sobretot haurà d'explicar si li sembla decent que el cap de les forces de seguretat de l'Estat que investiguen Rato a petició de la Fiscalia es reuneixi amb la persona investigada".

Hernando ha conclòs que "el ministre de l'Interior haurà de donar moltes explicacions el divendres".

Gairebé simultàniament a la roda de premsa del PSOE, Rajoy ha parlat des de Galícia, intentant treure ferro a l'assumpte: Fernández Díaz no explicarà "res de particular", ha dit.

stats