Política 27/06/2023

El PSOE governarà en minoria l'Ajuntament de Maó

Consideren que la postura d'Ara Maó respon a una estratègia insular per evitar batlies socialistes

Iván Martín
2 min
Hèctor Pons, el dia del ple d'investidura.

MAÓEl PSOE ha donat per finalitzades les converses amb l'agrupació d'electors Ara Maó, per tal de revalidar un equip de govern sòlid a l'Ajuntament de Maó. Els socialistes han explicat en un comunicat que Ara Maó no ha acceptat cap de les propostes plantejades.

La formació que lidera Hèctor Pons ha manifestat que des d'un principi s'ha intentat configurar un equip de govern ampli, de 12 regidors, amb l'objectiu de continuar amb la feina duta a terme en els últims vuit anys. El PSOE ha precisat que en les darreres setmanes, s'han succeït les reunions i les converses i s'han aconseguit acords en la majoria de les qüestions. S'ha arribat a un enteniment sobre el model de governança i també s'han acordat qüestions com les tinences de batlia, les dedicacions exclusives o la representació de l'ajuntament el front de la colcada.

Consideren que no han escatimat esforços per arribar a un acord, convençut que en el context actual el govern de l'ajuntament de Maó ha de ser un referent, com a únic govern progressista de l'illa. A més, els socialistes asseguren que han fet diferents propostes i han donat un marge prou ampli a Ara Maó per tal que pugui desenvolupar, dins l'equip de govern, polítiques que, des de la seva creació, l'agrupació d'electors ha considerat centrals del seu programa, i que van exigir a la negociació de fa quatre anys: aigua, residus, igualtat, cultura, medi ambient o mobilitat. Així mateix, el PSOE ha oferit a Ara Maó gestionar altres àrees d'important calat com Serveis Econòmics, Serveis Generals, Economia i Turisme o Recursos Humans.

El PSOE lamenta que Ara Maó no hagi adoptat la flexibilitat necessària en aquesta negociació i s'hagi tancat en una posició única i inamovible. Per altra banda, entenen que aquesta posició segueix una estratègia insular de les forces a l'esquerra per evitar governs liderats pels socialistes, com s'ha vist a altres municipis on s'ha prioritzat evitar batlies socialistes.

stats