Partits polítics

El PSOE convida Page a fer una "reflexió", però descarta mesures disciplinàries

En una conversa amb presidents autonòmics del PP, el manxec va denunciar que Ferraz "fa fora tot Déu que s'hi oposa"

2 min
Emiliano García-Page, en una conversa informal amb presidents autonòmics del PP

MadridLes diferències entre Emiliano García-Page i la direcció del PSOE eren conegudes i constants, però no hi havia hagut mai fins ara cap crítica com la que el president de Castella-la Manxa va expressar aquest dimecres en una conversa amb els presidents del PP del País Valencià, Carlos Mazón; de Múrcia, Fernando López Miras, i d'Andalusia, Juanma Moreno. "A mi estan a punt d'extradir-me... Jo pateixo, no t'ho imagines... El que ha fet el PSOE és d'una tensió màxima, fer fora tot Déu que s'hi oposa", va dir des de Fitur, en una minicimera informal amb els barons conservadors captada per Antena 3 en la qual parlaven de com fer front comú per denunciar infrafinançament a les seves comunitats. Han sigut moltes les reprimendes al president manxec per part de dirigents del PSOE, però de moment a Ferraz no es plantegen emprendre accions disciplinàries.

"No és bo ni adequat que aquesta notorietat sigui per estar discrepant i confrontant-se amb les estratègies del govern i del partit. A partir d’aquí, cadascú ha de fer les seves reflexions", ha expressat la número 2 a Ferraz, María Jesús Montero, en declaracions als mitjans. La també vicepresidenta primera del govern espanyol ha assegurat que les afirmacions de Page "no es corresponen amb la realitat" i que "aquest no és el camí per frenar l'avenç de la dreta i la ultradreta".

El secretari d'organització, Santos Cerdán, no ha volgut tirar més llenya al foc aquest matí quan se li ha preguntat al respecte. Ha assegurat que no ha parlat amb Page i que tampoc té la intenció de fer-ho. Fonts de Ferraz consideren que amb les declaracions públiques ja s'ha fet una rèplica contundent, però no amaguen el seu enuig amb Page pel protagonisme que adopta quan viatja a Madrid. A més, destaquen amb ironia que, "per casualitat", sempre s'absenti per motius d'agenda d'actes de partit com la conferència del PSOE que aquest cap de setmana passat va tenir lloc a la Corunya. En resposta a una pregunta als passadissos del Senat, l'expresident del País Valencià Ximo Puig també ha negat que calgui prendre mesures contra el manxec i ha emmarcat les seves declaracions en "una manera d'expressar-se". Això sí, no les comparteix. "Jo en política mai he fet mal per beneficiar-me", ha subratllat.

El PP hi suca pa

Mentrestant, el PP suca pa en el xoc intern del PSOE. "Em sembla sorprenent la humiliació de Page", ha afirmat el líder conservador, Alberto Núñez Feijóo, que s'ha sumat al diagnòstic del manxec. "És evident que el PSOE està a l’extraradi de la Constitució. I no és una crítica, és una crònica", ha dit Feijóo. El cap de l'oposició ha aprofitat per reclamar al govern espanyol que convoqui la conferència de presidents i el Consell de Política Fiscal i Financera per abordar el nou model de finançament autonòmic.

stats