Política 30/04/2023

El PSIB transferirà la gestió de les costes als ajuntaments i consells insulars

Armengol assegura que han pres aquesta decisió perquè "les competències es gestionen millor des de la proximitat"

ARA Balears
1 min
Els escars (alcoves) han ajudat generació rere generació a desenvolupar l'activitat pesquera al municipi.

PalmaLa secretària general del PSIB-PSOE i candidata a la presidència del Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquest diumenge que, si revaliden la presidència illenca, durant la pròxima legislatura transferirà als ajuntaments i consells insulars de les Illes Balears la gestió de les costes, que inclourà les autoritzacions de xibius, gandules i serveis de temporada a les platges de l'Arxipèlag.

Durant l'anunci d'aquesta nova mesura, Armengol ha recordat que els socialistes sempre han defensat que "les competències es gestionen millor des de la proximitat". Així, ha refermat que la transferència de la gestió de costes permetrà una millora significativa en tots els àmbits.

Aquesta decisió arriba poc menys d'un any després que el govern espanyol transferís la gestió de costes al Govern autonòmic. Així, des del passat 1 de juliol és l'executiu illenc qui en té la gestió i, ara, la presidenta balear ha anunciat que té la intenció de transferir la gestió als ajuntaments i consells insulars.

Armengol ha destacat que han pres aquesta decisió perquè "no volem fer perdre oportunitat a empresaris i treballadors que viuen d'això, per això descentralitzarem les competències amb els ajuntaments i els consells per fer la tasca que durant tant de temps hem reclamat al govern espanyol".

stats