Política 20/06/2022

El PSIB qualifica la moció de censura d'Andratx de "pacte de la vergonya"

Els socialistes d'Andratx "lluitaran fins al final" i han demanat una reunió amb els que encara són socis de govern

1 min
El secretari general dels socialistes d'Andratx, Toni Bordoy.

PalmaLa secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Antònia Sastre, ha qualificat aquest dilluns de "pacte de la vergonya" l'acord entre el PP, Ciutadans i El Pi -que forma part de l'equip de govern- per presentar una moció de censura contra el batle d'Andratx, Antoni Mir. "Estam molt sorpresos per aquesta notícia. Després de la moció de reprovació, es va quedar d'acord a reconduir el pacte, El Pi i MÉS per Mallorca es van comprometre a reunir-se i estam molt sorpresos per la situació d'aquest matí", ha exposat.

El secretari general dels socialistes d'Andratx, Toni Bordoy, ha subratllat que "intentarem lluitar fins al final per aquest pacte, demanarem una reunió amb els socis de govern per complir el compromís que vam firmar amb tots els andritxols".

Sastre ha exposat que "s'ha intentat salvar la situació", i ha posat el focus en El Pi d'Andratx. "La setmana passada, després del ple, van treure un comunicat en què deien que continuarien treballant en les àrees de gestió pactades el 2019", i que "per damunt de tot hi ha l'interès general dels andritxols". "La falta de lleialtat d'El Pi ha duit a aquesta situació", ha criticat.

Per la seva banda, els regionalistes han matisat que l'acord per presentar la moció de censura al qual han arribat amb el PP i Ciutadans "no és contra el PSIB ni MÉS per Mallorca, sinó contra la figura del batle, que no podia continuar". "Després de la reprovació no ha fet quasi cap moviment per reconduir la situació, i no ens ha quedat més remei que tirar endavant la moció de censura", ha lamentat el president de la formació, Tolo Gili.

stats